Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markoolio kan vinna 75 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Markoolio har gått vidare i poker-VM, där vinstpotten ligger på 75 miljoner.
Foto: KRISTER KRISTER

Artisten Markoolio känner ni.

Här är pokerspelaren.

Och VM-hoppet.

- Träffar jag rätt  så vinner jag, säger Markoolio som fortsätter storsatsningen på poker med en egen sajt.

Repetitionerna inför musikalen Saturday night fever på Oscarsteatern fick ursäkta. Just nu satsar Marko Markoolio Lehtosalo allt på poker. Han har gått in som delägare i den nya pokersajten Bestpoker.com. Och genom Bestpoker.com har han tagit sig ända till VM i Las Vegas. Och det blev succé direkt för Markoolio. Efter en maratonsittning i 13 timmar, där han bland annat gav storspelaren Ted Forrester en lektion, lyckades Markoolio ta sig vidare i går.

Tagit sig vidare

 2 000 spelare kämpade om 650 platser, och mångsysslarens 26 000 dollar i marker placerar honom i mitten av fältet  vilket räcker till fortsatt spel i morgon. "I morgon blir det att ligga vid poolen och slappa. Nu måste jag sova, helt paj!" skriver en slutkörd Markoolio i sin blogg på expressen.se efter succén. Taktiken inför VM var given. - Jag snackade med några kompisar som är proffs. De sa att man måste vara jätteförsiktig i början. Är man fortfarande med efter fyra-fem dagar kan man börja gasa lite. I potten finns 75 miljoner kronor. - Vad som helst kan hända. Men det vore jäkligt kul att sitta vid finalbordet, säger Markoolio. Dina vinstchanser? - Det drömmer nog alla om. Och visst, träffar jag rätt  så vinner jag!

Affleck och DiCaprio deltar

 Drygt 6 000 personer har betalat anmälningsavgiften på 10 000 dollar för att få vara med i jätteturneringen. Bland dem märks Hollywoodskådisarna Ben Affleck, Matt Damon och Leonardo DiCaprio. Och så Markoolio, då. - Jag kommer säkert att försöka skämta till det vid borden! Varför är det så många kändisar som spelar poker? - Det har blivit ett sätt att umgås på. Jag har en polare som spelar golf. För honom blev poker ungefär samma sak  han vill spela hela tiden.

Fastnade för tre år sen

 Själv blev Markoolio, 30, fast för tre år sedan. - Några polare introducerade mig på nätet. Sedan har jag varit med på en del pokerjippon och träffat några av Sveriges bästa spelare som har lärt mig mycket. Vad är det som fascinerar dig? - Spänningen, att sitta med en bra hand och fundera hur man ska få ut mesta möjliga av potten - utan att folk vet om att man har en bra hand. Markoolio säger att han spelar ett par timmar om dagen. Oftast på nätet, men ibland också live. - Live är kul. Men internet går mycket fortare och ibland är det skönt att slippa vänta. Din största vinst? - 75 000 spänn, tror jag att det var. Då var jag pokerproffs för en dag... Men spelare på heltid blir han aldrig. - De har också dåliga tider då de går back flera månader i rad. Och att sitta åtta timmar om dagen och klicka kan inte vara så kul.

Markoolio - delägaren

 Markoolio nöjer sig inte med att lira själv. Han är också delägare i nystartade Bestpoker.com. - Det är en stor investering, så det känns spännande. Jag ska komma med lite idéer och vara med i marknadsföringen. - Vi har också tänkt ha Markoolio Open där folk får köra mot mig, en-mot-en. Det blir jäkligt kul. Bestpoker siktar på börsintroduktion, kanske redan nästa år. - Jag tror att det blir en succé, säger han och snackar offensivt om grymma erbjudanden till nya spelare. Återstår att se om poker-hajen Markoolio blir lika framgånsrik som artisten Markoolio.

FAKTA

Namn: Marko Lehtosalo.
Ålder: 30 år.
Bor: Lägenhet på Södermalm, Stockholm.
Familj: Singel.

Aktuell: Folkkär artist som just nu spelar poker-VM i Las Vegas.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.