Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maria Karlsson lämnar för Italien

GÖTEBORG. 10 november avslöjade GT att Jitexspelaren Maria Karlsson, 26, jagas av Bardolino Verona. Nu har hon skrivit på för klubben som leder Serie A.
- Det känns jättekul. Men farmor är lite orolig för de italienska killarna, skrattar Maria Karlsson.
Maria är nyligen hemkommen från sitt besök i Italien, där hon bodde hos klubbens svenska målvakt, tidigare Jitexspelaren Stéphanie Öhrström.
- Stéphanie kan redan jättebra italienska. När jag kommer dit i januari ska jag gå en kurs för att lära mig språket. Jag lärde mig en hel del fotbollstermer på italienska när jag var där. De är inte alls bra på engelska där nere, skrattar Maria Karlsson.

Valt rätt

Efter fyra dagar i Italien är hon övertygad om att hon har valt rätt. Bardolino Verona är inte vilket lag som helst. De leder Serie A.
- Ja, nu kan jag få vinna en Scudetto. Vi siktar på att komma sämst tvåa, så att vi får spela Champions League.
Farmor Eivor är stolt över att hennes barnbarn får chansen i Serie A, men hon är ändå inte helt lugn.
- Hon är rädd att jag ska träffa en italienare och bli kvar i Italien. Men i så fall tar jag med mig killen till Sverige, säger 26-åringen lugnt.
Kontraktet gäller 1 januari till 31 juni.

Flesta matcherna

- Det bästa är att de inte hinner spela så många matcher innan jag kommer dit. Jag kommer att få vara med i de flesta matcherna, jublar Maria Karlsson.
Hon ser fram emot att bo i Verona, som ligger vackert beläget vid en krök av den 410 kilometer långa floden Adige.
- Det finns mycket vatten och många berg. Torget i Verona är mysigt. Och människorna är väldigt sociala. Alla pratar med alla. Det är inte som i Sverige.

Liten värld...

Tidigare Sunnanåspelaren, brasilianskan Marina, är också klar för Bardolino Verona.
- Det blir vi som får sätta oss i skolbänken och lära oss italienska, haha. Det roliga är att Veronica Cantoro i laget också har spelat i Doncaster. Fotbollsvärlden är liten.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!