Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malabar Circle Ås klar för Prix d´Amerique

MALABAR CIRCLE ÅS KLAR FÖR PRIX D'AMERIQUE EFTER STORSEGER
PARIS (TT)

Det blir fem svenska hästar i årets Prix d'Amerique.
På lördagen bestämde sig Svante Båth att starta Malabar Circle Ås efter segern i storloppet Prix de Roederer på Vincennes.
Därmed deltar Energetic, Gigant Neo, Hilda Zonett, Naglo samt Malabar Circle Ås i världens största travlopp. Med en prissumma på drygt nio miljoner kronor där vinnaren får hälften. Tidigare har bara två svenska hästar segrat i Prix d'Amerique, Queen L/Stig H Johansson 1993 och Ina Scot/Helen Johansson 1995. Tränaren Svante Båth bestämde sig definitivt sedan Malabar Circle Ås, med Torbjörn Jansson i sulkyn, tagit hem det stora franska femåringsloppet. Segertiden var relativt enkla 1.13,0/2100 m auto och förstapriset 450 000 kronor. - Det ska bli väldigt spännande, jag räknar inte med någon topplacering men årets ''d'Amerique'' verkar mer öppet än någonsin och min häst spurtar alltid bra, säger Svante Båth som följde loppet live via sin mobiltelefon. Vilsamt lopp Spurten blev avgörande i Prix de Roederer. Torbjörn Jansson valde, som vanligt, att köra ett vilsamt lopp med Malabar Circle Ås. Och från tredje par invändigt fick ekipaget luckan 250 meter från mål. - Det kan ju inte lösa sig mer perfekt än så här. Men vi har valt att köra lite snällt med hästen för att behålla formen länge, säger Jansson som gärna kör i Prix d'Amerique nästa söndag. - Självklart, det är förstås något speciellt att vara med i ett sånt lopp. Jag har kört fyra gånger tidigare och har en sjätteplats som bäst och det är väl en liknande placering som man får sikta på med ''Malabaren'' också. Besviken Bergh Om paret Båth/Jansson var uppåt, så var det mungiporna ner hos Robert Bergh som bara var sexa med Tsar d'Inverne. Hästen, som ägs av NHL-stjärnan Peter Forsberg, blev i fredags framröstad som ''Årets 4-åring'' i Sverige. - Det här var nog ett av de mesigaste lopp jag kört. Det gick alldeles för sakta för ''Tsaren'' och ändå satt jag kvar i rygg, sade Robert Bergh som var besviken på sin egen insats i sulkyn. - Hästen var ju fan inte trött i mål, titta på honom, han står ju och käkar hö bara fem minuter efter loppet. Det blir ingen start för Tsar d'Inverne i Prix d'Amerique, däremot troligen i ett femåringslopp 5 februari med 450 000 kronor i förstapris.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!