Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mäktiga sviten: ”Det är inget att fira för oss...”

Foto: D. ROSS CAMERON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN

OAKLAND. Jonas Jerebkos Golden State Warriors körde över Charlotte Hornets i morse och säkrade titeln som Pacific division-mästare. 

En tämligen betydelselös titel – men ändå ett gott tecken för svensken: efter alla de fyra tidigare titlarna har superlaget gått till NBA-final. 

– Vi öppnade en vattenflaska här och hällde lite vatten... Men nä, vi har ett större mål i sikte. Så det är inget att fira för oss, säger Jerebko.

Charlotte Hornets kom till Oracle Arena i Oakland för att jaga en seger i jakten på en slutspelsplats i Eastern conference, men hade inte mycket att sätta emot superstjärnorna i Golden State, som smulade sönder Hornets. 

Trots att Warriors vilade sina största stjärnor som Stephen Curry (ligans bäst betalda spelare – han tjänar nästan 350 miljoner kronor den här säsongen) och Kevin Durant i långa perioder var Hornets aldrig i närheten.

Det var så avslappnat för Warriors att Stephen Curry kostade på sig att dansa med i pausunderhållningen i fjärde kvarten. 

Jonas Jerebko om Warriors seger

Matchen slutade 137–90.

– Vi har alldeles för många vapen i anfallet för att lag ska kunna stoppa oss när vi spelar på det sättet. En typisk NBA-match i slutet av säsongen när ett lag håller på att göra sig redo för slutspel och ett som tänker på beachen i Bahamas, säger Jonas Jerebko när han möter Expressen efter matchen.

Ja, men Hornets har ändå fortfarande en slutspelschans…

– Jaså, jaha, då får jag ta tillbaka det, haha. Men det kändes som att de redan har packat väskan och är redo att åka hem. 

Jerebko, som snittat runt 16 minuters speltid per match under säsongen, var på planen i 15 minuter och satte 13 poäng.

– Jag är nöjd, tycker jag spelar bra. Som vanligt, jag visar att jag är redo när jag får chansen. Men det blir in och träna i morrn och göra sig redo för nästa match. 

Målet: NBA-mästerskapet

Och ja, så säkrade Warriors som sagt divisions-titeln. 

– Vi öppnade en vattenflaska och hällde lite vatten här… Men vi har ett större mål i sikte. Så det är inget att fira för oss. Pacific, det är bara ett steg på vägen, säger Jerebko, som kom till Warriors inför säsongen och alltså inte varit med i lagen som Warriors vunnit med. 

Warriors tränare Steve Kerr var desto nöjdare. 

– Jag är verkligen stolt över alla killar, som får kämpa och fajtas varje kväll. Vi har haft en bra period nu, och vi hoppas det fortsätter, säger Kerr på presskonferensen efter matchen. 

Divisionmästartitlen påverkar inte slutspelsseedningen, som baseras på ställningen i hela Western conference. 

Warriors har också vunnit konferensen de senaste fyra åren, men i år är utgången fortfarande oviss: Denver Nuggets är stekheta och bara har förlorat två av de senaste elva matcherna, och ligger bara två poäng efter Warriors i tabellen.

Warriors har vunnit tre av de senaste fyra årens finaler.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.