"Magiskt, kände sig som en rockstjärna"

Publicerad

Fyra unga idrottsledare var utvalda att få springa med OS-facklan. I helgen var det dags.

– Helt magiskt, man kände sig som en rockstjärna, säger Frida Persson, fotbollsledare som sprang genom Glasgow.

I en tävling som var ett samarbete mellan Expressen och Samsung tävlade unga idrottsledare om att få springa med OS-elden genom Storbritannien. De fyra utvalda ledarna, Frida Persson, basketledaren Joakim Karlsson, friidrottsledaren Jivara Yousef och judoledaren Ida Öberg fick i helgen åka till Skottland tillsammans med Yannick Tregaro, SOK:s ambassadör och teamledare för att springa sina sträckor på 300 meter.

"Hann inte tänka så mycket"

– Mina 300 meter jag sprang kändes snarare som 30, allt gick så fort så jag hann inte tänka så mycket. Det kändes som jag svävade fram med facklan när jag sprang, säger Joakim Karlsson, som sprang genom byn Fort Augustus vid Loch Ness.

Att springa med OS-elden var en stor upplevelse för alla fyra ledarna.

Det känns helt otroligt, overkligt! Det känns som en fantastisk dröm som man när som helst ska vakna upp ur, säger Ida Öberg, som sprang genom byn Invermoriston.

Jivara Yousef sprang genom byn Drumnadrochit och kände sig som "en kung".

– Det var en helt fantastisk känsla att få springa med facklan och mina tankar gick till barnen som jag tränar där hemma, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag