Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundhs ilska: "Avgå juryn!"

Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström fick Bragdguldet för andra gången för sina tre VM-guld och sex världsrekord. 

Olof Lundh, fotbollstyckare på TV4, är inte förtjust i valet. 

"Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn", skriver Lundh på Instagram. 

Vad tycker du om årets bragdguld?

Sarah Sjöström har haft ett sagolikt 2017. VM blev en enda uppvisning med tre VM-guld och ett silver. Dessutom satte hon sex nya världsrekord under året – två på de mest prestigefyllda distanserna, 50 meter frisim och 100 meter frisim.

De andra favoritkandidaterna i Bragdguldet-utdelningen, herrlandslaget i fotboll och Peder Fredricson, fick se sig slagna.

Sjöström vinner Bragdguldet

"För historisk guldjakt och unik rekordslakt i en serie särklassiga bragder", skrev Bragdnämnden i sin motivering. 

Men alla var inte ense med Bragdnämnden. TV4-profilen och fotbollsexperten Olof Lundh vädrade sin frustration på Instagram

Lundhs frustration

"Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn. Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd", skriver Lundh. 

Sveriges herrlandslag tog sig till VM i en kvalgrupp med stornationerna Frankrike och Holland. Man säkrade kvalificeringen med en playoffseger mot Italien.  

– Sarah Sjöström är en etablerad världssimmare, som gör något fantastiskt, men det heter ju Bragdguldet. För mig är det som landslaget gjorde en bragd. Och det är inte det Sarah Sjöström gör i år. Men fotbollen uppmärksammas sällan i de här sammanhangen, säger Lundh när SportExpressen ringer upp. 

Det du känner är att man ska prestera över förväntan för att det ska klassas som en bragd?

– När man slår ut ett lag som inte missat VM sedan 1958 och inte missat ett stort mästerskap sedan 1992, med alla förutsättningar som fanns, utan Zlatan... jag tycker till och med att Östersund kommer före i min bragdmätning framför Sarah Sjöström. Jag kan inte riktigt förstå det. Jag är ju part i målet eftersom jag jobbar med fotboll, men det är ett konstigt val. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!