Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lövkvists mardröm - körde in i en bildörr

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Cyklister som kör in i öppna bildörrar brukar höra till filmens värld.

Men för svenske Thomas Lövkvist blev det verklighet – och han åkte på en riktig skräckskada.

– Jag insåg att det inte var någonting man åker hem och sätter något plåster på, säger han till SportExpressen.se.

Svenske proffscyklisten Thomas Lövkvist fick ett abrupt avbrott på säsongen i torsdags. En öppnad bildörr – rakt på honom – orsakade ett brutet finger.

– Jag var på väg hem på slutet av träningen. Och passerade några stillastående bilar som väntar vid ett rödljus. Vi har ett utrymme som är avsatt för cyklister – där vi ska cykla och jag passerar på insidan av bilarna – där jag ska vara. Och inför rödljuset får någon passagerare för sig att kliva ut. Och det var en meter framför mig, så jag hade ingen chans att undvika, säger han om olyckan till SportExpressen.se.

"Såg ända in"

Lövkvist kan börja träna redan i dag – men bara inomhus, eftersom fingret inte får utsättas för vibrationer. Men han missar flera stora tävlingar och hoppas att vara tillbaka till Tour de Suisse – i början av juni. Nu kämpar han dock fortfarande med skadan.

– Det var en besvikelse som kom direkt. Jag hoppades att det inte skulle vara brutet – men det var ett öppet sår och man såg ända in till senan. Så då insåg jag att det inte var någonting man åker hem och sätter något plåster på. Utan det var bara att åka till sjukhuset – och det var inget jag hade lust med, säger han.

Ingenting positivt

Och det kunde inte ha kommit mer olägligt.

– Jag missar ju alla de stora klassikerna plus Romandiet runt – som är jätteviktigt för laget. Det kom verkligen olägligt. Och formen var bra dessutom – så det fanns ingenting positivt med det här.

Tour de France kommer i vanlig ordning att köras i sommar. Och det är ännu oklart om Lövkvists lag (IAM) kommer att få en inbjudan till tävlingen. Själv slutade han på en 17:e plats i tävlingen 2010.

– Vi väntar på inbjudan. Det är chans men ingen säkerhet. Först är det Schweiz runt – sen får vi se hur det blir med touren. Förhoppningsvis kommer skadan inte att påverka, säger han.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.