Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Londonklubb nära att värva Ghoddos

Saman Ghoddos gjorde succé i Östersund säsongen 2017. Han hamnade senare i franska ligan.
Foto: AUDE ALCOVER / BILDBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN

Saman Ghoddos är på väg att byta klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är den förre Östersundspelaren nära en övergång till engelska Brentford. 

London-klubben förhandlar nu med Amiens SC om att värva Ghoddos – och mycket talar för att spelaren skriver på för Brentford inom kort. 

Avslutningen på säsongen 2020 blev inte riktigt som Brentford hade tänkt sig. London-klubben, som har svenske landslagsförsvararen Pontus Jansson som lagkapten, såg ut att vara på väg mot att säkra en plats i Premier League.

Med två omgångar kvar att spela låg laget på andraplats i The Championship och hade kvar att möte Stoke och Barnsley.

Missade uppflyttning till slut 

En poäng i de två återstående matcherna hade räckt för att säkra en plats i Premier League till nästa år. 

Men det blev överraskande två förluster i båda matcherna och en slutlig Play off-plats  till Premier League för Brentford. Där vann laget semifinalen mot Swansea med totalt 3-2 i matcher och gick till final mot Fulham på Wembley. Där blev det förlust med 2-1 och därmed stod det klart att laget spelar i The Championship även kommande säsong. 

Vill värva Ghoddos till Brentford 

Och arbetet med truppen inför säsongen 2021 pågår för fullt. Enligt SportExpressens uppgifter vill klubben nu värva Saman Ghoddos från franska Amiens SC. Amiens åkte ur franska Ligue 1 föregående säsong och spelar säsongen 2021 i den franska andraligan. Redan i augusti 2019 var Ghoddos nära en övergång till Brentford, men den övergången blev stoppade i sista sekund då Fifa utredde strul med spelarens övergång till spanska Huesca som aldrig blev av. Huesca var i samma veva intresserade av Ghoddos och sade sig ha skrivit kontrakt med spelaren, något som Östersund då motstred sig. 

Blir lagkamrat med Jansson

I stället skrev Ghoddos på för franska Amiens SC för drygt ett år sedan, men när klubben ramlade ur högsta serien är nu spelaren på väg bort. Brentford är nu återigen aktuellt och förhandlingar mellan Amiens och London-klubben pågår. Går allt som planerat blir Ghoddos lagkamrat med mittbacken Pontus Jansson till nästa säsong. Och om inget oförutsett inträffar presenteras 26-åringen som klubbens senaste nyförvärv inom kort.   

Fulham vann playoff-finalen i kvalet till Premier League. Här firar fansen. Brentford får fortsätta i Championship.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.