Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Ljungan är stark"

VM-förlusten mot Tyskland blev Olof Mellbergs sista som lagkapten för landslaget.
Kaoset i Aston Villa och familjen fick Olof Mellberg att avgå som lagkapten i landslaget.
Trots det uppmärksammade bråket i VM kan han se Fredrik Ljungberg som sin efterträdare.
- "Ljungan" är stark på planen, har ett bra självförtroende och är en vinnare på sitt sätt, säger Mellberg till SPORT-Expressen.
Expressen.se avslöjade i går att Olof Mellberg sensationellt slutar som lagkapten i landslaget. Varför, Olof? - Det är egentligen inte en specifik orsak. Jag har funderat på det här efter VM, och kände med allt som händer i Aston Villa att det var dags att lämna över till någon annan. Tobias Linderoth tillhör Mellbergs favoriter som efterträdare på kaptensposten.

"Det blir ett lyft"

- Vi har en ny manager och vet inte vad som händer med klubben riktigt, vem som kommer att ta över som ägare. Sedan har det har varit mycket, vi har även fått tillökning i familjen. - Jag kände att det kunde vara en bra förändring för landslaget och för mig själv. - Och det blir definitivt ett lyft - en kick - för den som blir ny kapten. Nu får någon annan dra igång från scratch, inför EM-kvalet. Vem är ditt förslag? - Jag har talat med Lasse (Lagerbäck) om det här och inget är bestämt. När de presenterar truppen på tisdag så kommer de nog att presentera den nye kaptenen också. Fredrik Ljungberg tillhör Mellbergs favoriter som efterträdare på kaptensposten.

Tror på Ljungberg

- Tobbe (Linderoth) har lagkaptensrutin från Danmark och har mycket rutin från landslaget trots att han är ung. Men jag kommer säkert ta ett snack med Lasse och hur det blir. Fredrik Ljungberg är ett populärt alternativ? - Ja, han är också en spelare som har ledaregenskaper. Vi är alla olika som människor, men Ljungan har definitivt ledaregenskaper. Är stark på planen, har ett bra självförtroende och är en vinnare på sitt sätt. - Det kommer nog inte blir en så stor förändring inom gruppen. Jag kommer fortsätta vara den jag är, och det var därför jag blev lagkapten. Har någon bett dig kliva av som lagkapten? - Nej. Det var stökigt efter VM-premiären mot Trindad och Tobago - du hade en uppmärksammad "diskussion" med Ljungberg. Har det inverkat på ditt beslut? - Nej, det har det egentligen inte.

Vill fortsätta

- VM-upplevelsen var över lag väldigt positiv. Fram till slutet då det alltid blir en besvikelse när man förlorar - och vi kände att vi inte presterade på topp mot Tyskland. Hur blir det med landslaget för din del i framtiden i landslaget? - Jag vill fortsätta. Det känner jag, men nu blir det mer fokus på fotbollen. Spelar du mot Tyskland den 16 augusti? - Nej, jag har fått ledigt. Jag ska ta hand om familjen, eftersom vi fått tillökning. Blir det inte konstigt att komma till en landslagssamling och inte vara lagkapten? - Kanske. Men jag känner att det kan vara bra att ta ett kliv åt sidan. Hålla en lägre profil och bara fokusera på fotbollen.

"Bra förändring"

Har du inte kunnat göra ditt bästa tidigare, på grund av lagkaptensjobbet? - Det har inte varit något fel tidigare. Har det varit jobbigt att vara lagkapten? - Nej. Det har varit bra. Sedan går det inte på räls hela tiden. Men överlag har det varit positivt. Att vara lagkapten är ett fint uppdrag, och man misstänker att något mer ligger bakom ditt beslut? - Jag kände att det kan vara en bra förändring. Vi kommer från ett stort mästerskap och nu är det fokusering på EM-kvalet. - Jag vill ändå fortsätta att satsa på fotbollen, men det skulle vara bra om någon annan fick vara ansiktet utåt framöver, så kan jag ta ett steg åt sidan och bara fokusera på fotbollen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!