Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljudfiler avslöjar lögnen: ”Han går inte att lita på”

Foto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Isiah Thomas.Foto: DUANE BURLESON / AP FR38952 AP

Isiah Thomas petades i OS-laget 1992 – men inte för att Michael Jordan ville det. 

Eller? 

I ljudfiler från 2011 motsäger basketikonen sig själv. 

Som så ofta när Michael Jordan är föremål för rubriker nuförtiden, handlar det om någonting han sagt i dokumentärserien ”The Last Dance”. 

Serien handlar om Jordans dominans med Chicago Bulls i NBA på 90-talet, men fokuserar även på andra delar av legendarens karriär – bland annat svängen till OS i Barcelona 1992 med ”The Dream Team”. 

Det stjärnspäckade laget spelade sig relativt enkelt fram till guldet, men framgången föregicks av kontroverser. 

Detroit Pistons point guard Isiah Thomas räknades vid tidpunkten som en av ligans bästa spelare, men överraskande nog togs han aldrig ut i laget. ”The Last Dance” tar upp teorin som säger att Michael Jordan krävde att Thomas skulle petas, på grund av deras konflikter i NBA. 

I dokumentären bekräftar Jordan att han än i dag ”hatar” Pistons och Thomas, men förnekar att han skulle haft något att göra med uttagningen till OS. 

– Jag respekterar Isiah Thomas talang. För mig är han den bästa point guarden någonsin efter Magic Johnson. Det antyddes att jag hade frågat om honom, men jag nämnde aldrig hans namn, säger Jordan i programmet. 

Michael Jordan om Isiah Thomas

Men i en ljudupptagning från en intervju som gjordes 2011, för Jack McCallums bok ”Dream Team”, menar Jordan det motsatta. 

I ljudfilen, som bland annat återges av Yahoo, NBC och TMZ, berättar Jordan om ett samtal med den amerikanska OS-kommitténs ordförande Rod Thorn. 

– Jag sa: ”Rod, jag kommer inte spela om Isiah Thomas är med i laget”. Han försäkrade mig: ”Vet du vad, Chuck (Charles Barkely) vill inte ha med Isiah heller. Så han kommer inte vara en del av laget, sa Jordan i intervjun då. 

”Michael Jordan motsäger Michael Jordan”, skriver TMZ. 

”Det är synd att tränaren Chuck Daly inte lever längre. Varken Thorn eller Jordan går att lita på”, skriver Yahoo. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.