Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Linneas hoppskott bäst i hela världen"

Foto: Nils Jakobsson
LARVIK. Linnea Torstensons kanonskott är ökänt i handbollsvärlden - men vad som oroar Tyskland mest i kvällens EM-premiär är någon helt annan.
- Linnea är bäst i världen med sitt hoppskott men Isabelle Gulldén är mer farlig, säger Tysklands världsstjärna Grit Jurack till SPORT-Expressen.
Sveriges skadade stjärna Johanna Ahlm kommer att försöka psyka Viborgkollegan och Tysklands jätteskytt Grit Jurack med facebookmeddelande inför kvällens EM-premiär.

"Mycket klok"

Men vad som kan störa tyskarnas lagkapten än mer är om Isabelle Gulldén får sitt spel från Sävehof att fungera även i landslaget.
- Isabelle Gulldén är en mycket klok spelare. Jag har ju mött henne i Sävehof. Linnea är bäst i världen med sitt hoppskott men Gulldén är mer farlig, säger Jurack.
Gulldén har gjort stora framsteg det senaste året och stod nyligen för tio mål när hennes Sävehof mötte Viborg i Champions League. Nu hoppas 21-åringen att hon ska ta samma steg även i landslaget.
- Jag har revanschkänsla både för laget och för min egen del. Det känns inte som att jag har lyckats riktigt i landslaget än men jag hoppas att det kommer att komma nu. Med Sävehof kan jag göra tio mål och åtta av dem är spelmål medan jag i landslaget gör sju mål men då är fem av dem på straff. Jag känner att jag kan våga satsa mer här nu, säger Gulldén.

Matchavgörande faktor

Sveriges förbundskapten Per Johansson ser Gulldén som en matchavgörande faktor i kvällens match.
- Det kan absolut vara hon som avgör matchen. ”Bella” har blivit farligare som spelare och hennes hot har förändrats radikalt. Hon är inte bara en passningsspelare utan kan gå på skott mer nu. Hon har dessutom växt fram till en av våra bättre mittförsvarare och kan därför gå hårt i försvar, kontring, anfall, säger Johansson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!