Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lindberg imponerade: "Hoppas det blir klart"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Toby Melville

LONDON. En övertygande femteplats vid fredagskvällens världscuptävling i den blivande OS-arenan i London gav simhopparen Anna Lindberg precis det besked hon ville ha.

– Jag trivs jättebra i den här bassängen, säger hon till TT.

Lindberg hoppas nu få klartecken för OS-start från Sveriges olympiska kommitté (SOK). Med sitt EM-guld i Turin i fjol säkrade Lindberg en svensk plats i sommarspelen, men hon är ännu inte formellt uttagen.

– Jag hoppas det blir klart nu. Det vore skönt, säger Lindberg, som övertygade i både semifinal och final på fredagen.

Veckans världscuptävling i Aquatics Centre, som också är testtävling för OS-arrangörerna, har helt dominerats av Kina. Damernas final på tremeterssvikten slutade också med kinesisk seger med Wu Minxia högst upp på pallen.

Femte OS-starten

Anna Lindberg var mycket nöjd med sin stabila hoppning.

– Det här känns jätteviktigt för mig. Jag har hoppat bra på träning, med det här är något annat, säger Lindberg, som siktar in sig på att i sommar återvända till Aquatics Centre för sitt femte OS.

Sedan tänker hon sluta, vid 30 års ålder.

Förutom en smärre miss i första hoppet genomförde Lindberg är serie i högsta klass. Hela världseliten var med i finalen, som gav en fingervisning om hur det kan se ut i OS.

"Tillbaka mentalt"

Anna Lindberg har en femteplats i Sydney 2000 som bästa OS-resultat. Insatsen i Aquatics Centre visar att hon fortfarande har kapacitet att konkurrera om medalj i OS.

– I den här tävlingen har jag känt att jag verkligen kommit tillbaka mentalt. Jag har haft problem ibland på tävlingarna, men nu känns allt rätt, säger Lindberg.

Hon lämnar den blivande OS-anläggningen i Stratford i östra London med enbart positiva intryck.

– Jag gillar verkligen den här arenan. Allt har känts bra här, säger Lindberg.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.