Lindbäck trea - Holder vann VM-tävlingen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jan Wiriden

STOCKHOLM. Chris Holder, Australien, stod i en klass för sig själv i VM-tävlingen i speedway i Cardiff.

Han vann före Krzysztof Kasprzak och svenskarna Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

– Otroligt vilken känsla det är att tävla här, sade Holder som är ny tvåa i VM-tabellen.

Kampen om VM-guldet tätnade efter tävlingen i Cardiff som bjöd på mycket bra underhållning med massor av omkörningar. VM-ledande Greg Hancock, USA, missade semifinal för första gången i år och stannade på sju poäng.

Samtidigt for Chris Holder fram som en virvelvind på Millenium Stadium och tappade bara en enda poäng. Han noterades för 23 poäng. I sammandraget är Holder nu bara en poäng efter Hancock. Bakom jagar Nicki Pedersen som är sex poäng efter Hancock med tre tävlingar kvar.

– Jag frågade Hancock inför semifinalen vilken bana han skulle tagit. Han sa bana två, berättade Holder som vann både semifinal och final i överlägsen stil från just andra banan.

Andra segern

Holder tog sin andra GP-seger för året och den andra i Cardiff, han vann även 2010.

Antonio Lindbäck visade fortsatt mycket fin form och blev trea trots att han missade fredagens träning. Lindbäck fastnade då i den brittiska trafiken.

– Jag var lite nervös innan tävlingen eftersom jag missade träningen, sade Lindbäck till Viasat.

– Det fungerade bra men det gick inte att göra något åt Holder som var så otroligt snabb. Nu har jag gjort två bra tävlingar i rad men jag är inte nöjd förrän jag är uppe på åttonde plats, fortsatte han.

Lindbäck är nu bara två poäng efter Andreas Jonsson som just nu är åtta.

Lindgren i final

Fredrik Lindgren nådde också fram till finalen efter en mycket stark avslutning av tävlingen. Lindgren hittade fart som ingen annan långt ute vid staketet och körde också mycket smart. Lindgren ligger sjua i sammandraget men kan avancera några placeringar om han fortsätter som i Cardiff.

I finalen valde Lindgren ytterbana men hamnade fel i första sväng och var sist hela vägen.

Andreas Jonsson vann ett heat men stannade på sex poäng och nådde inte semifinal. Peter Ljung vill nog glömma tävlingen snabbt, han tog inte en poäng.

Nästa VM-tävling körs i småländska Målilla den 8 september.


TT

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.