Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindau skrällde och vann SM på cykel

STOCKHOLM. 19-årige Philip Lindau satte svenska cykeleliten på plats och vann SM-guld i linjelopp på Sollerön. 

- Det här är otroligt stort för mig, säger Lindau till TT. 

Trots att cykelproffsen Gustav Larsson och Thomas Löfqvist deltog i SM-loppet över 20 mil var det tre överraskande namn på prispallen. Överst stod Philip Lindau, som tillsammans med Alexander Gingsjö och Marcus Johansson ryckte 7 kilometer från mål.

 – Jag trodde aldrig det här skulle hända. Jag skulle mest köra för de andra i mitt stall som var favorittippade. Men så blev det som det blev, säger Lindau.

"Hoppas han blir nästa proffs"

 Efteråt hyllades han av förbundskaptenen Glenn Magnusson.

 – Det kan hända att det är den yngste segraren någonsin på SM. Lindau var med i Europamästerskapet redan förra året och jag tror han kommer tillhöra nästa svenska generation av stora stjärncyklister. Jag hoppas han kommer bli nästa proffs, säger Magnusson.

 Förbundskaptenen var överraskad över att Larsson och Löfqvist låg så långt bak i fältet när det väl skulle avgöras.

 – Det verkar som om de bästa cyklisterna började köra lite sent. Proffsen brukar inte köra på förrän i slutet, och i nio fall av tio hämtar de in avståndet, men den här gången började de för sent.

 TT: Philip, hur firar man midsommar och SM-guld?

 – Det blir grillfest med laget, och kanske lite champagne.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.