Lindau skrällde och vann SM på cykel

Publicerad
Uppdaterad
STOCKHOLM. 19-årige Philip Lindau satte svenska cykeleliten på plats och vann SM-guld i linjelopp på Sollerön.
- Det här är otroligt stort för mig, säger Lindau till TT.
Trots att cykelproffsen Gustav Larsson och Thomas Löfqvist deltog i SM-loppet över 20 mil var det tre överraskande namn på prispallen. Överst stod Philip Lindau, som tillsammans med Alexander Gingsjö och Marcus Johansson ryckte 7 kilometer från mål.
– Jag trodde aldrig det här skulle hända. Jag skulle mest köra för de andra i mitt stall som var favorittippade. Men så blev det som det blev, säger Lindau.

"Hoppas han blir nästa proffs"

Efteråt hyllades han av förbundskaptenen Glenn Magnusson.
– Det kan hända att det är den yngste segraren någonsin på SM. Lindau var med i Europamästerskapet redan förra året och jag tror han kommer tillhöra nästa svenska generation av stora stjärncyklister. Jag hoppas han kommer bli nästa proffs, säger Magnusson.
Förbundskaptenen var överraskad över att Larsson och Löfqvist låg så långt bak i fältet när det väl skulle avgöras.
– Det verkar som om de bästa cyklisterna började köra lite sent. Proffsen brukar inte köra på förrän i slutet, och i nio fall av tio hämtar de in avståndet, men den här gången började de för sent.
TT: Philip, hur firar man midsommar och SM-guld?
– Det blir grillfest med laget, och kanske lite champagne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag