Lee Richardson avled efter en svår krasch

Publicerad

Speedwaystjärnan Lee Richardson kraschade våldsamt i en polsk ligamatch.

Senare på söndagen avled han på sjukhus - 33 år gammal.

För hans svenska klubb Vargarna är det andra dödsfallet på fem år.

– Många har ringt och gråtit, säger Vargarnas ordförande Johan Alsö till SportExpressen.se.

Det var i söndagens polska ligamatch mellan Marma Rzeszow och Sparta Wroclaz som den engelske speedwaystjärnan Lee Richardson kraschade våldsamt i det tredje heatet.

33-åringen körde in i Tomasz Jedrzejaks bakhjul och föll illa. Richardson ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus, men drabbades av inre blödningar och fick opereras.

Trots operationen gick engelsmannens liv inte att rädda.

"Fantastisk åkare"

Nu sörjer hans svenska klubb Vargarna från Norrköping.

– Jag har följt dramat via nyheterna och uppfattade det först som att det inte var så jättefarligt. Men tyvärr dog han av inre blödningar. Det känns oerhört tungt, säger Vargarnas ordförande Johan Alsö till SportExpressen.se.

Lee Richardson hade en framgångsrik karriär och körde bland annat i VM-serien under flera säsonger.

– Det var en fantastisk åkare och det är många som pratar gott om honom. Det är en jätteförlust, säger Johan Alsö.

För Vargarna är det andra dödsfallet på fem år.

Ställer in match

2007 avled föraren Kenny Olsson efter en krasch.

– Det är jobbigt nu för hela föreningen. Vi har ju drabbats av det här tidigare och det är tråkigt att det kommer upp igen, säger Johan Alsö.

– Det var ju inte så längesen vi körde vår minnestävling för Kenny Olsson och det här lever kvar i Vargarna. Så det är en jättesmäll givetvis, vi kommer förmodligen inte att åka på tisdag. Vi ska försöka ställa in matchen.

Hur stöttar ni Richardsons lagkamrater?

– Alla ju känner varandra så vi måste samlas och ta tag i det här. Just nu håller vi på att planera hur vi ska göra, säger han.

– Det är många som har ringt och gråtit. Allt är rörigt och det gäller att samla krafterna nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag