Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leder överlägset – nu får han sparken

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Iksu toppar tabellen i damernas innebandyliga och har bara förlorat två av nitton matcher. 

Nu väljer Umeålaget att bryta med tränaren Lars Bergström.

– Beslutet är väl förhållandevis enkelt, jag och gruppen känner samma sak – att det behöver hända något. Spelargruppen ville ha en förändring och känner jag att jag inte har förtroendet så ska jag inte vara kvar. Spelarna ville ha en förändring och jag har ingen prestige i att hålla mig kvar, säger Bergström i ett pressmeddelande.

Iksu vann 17 raka matcher - förlorade i helgen

Iksu förlorade SSL-premiären - tillika finalreprisen - mot Kais Mora. Men radade därefter upp 17 raka vinster med 169-40 i målskillnad.

Förra helgen föll Iksu oväntat mot succélaget Malmö. Och nu agerar klubbledningen.

– Vi har alltid filosofin att går vi in i en säsong så avslutar vi den tillsammans. Men det här laget vill hela tiden utvecklas och ta kliv framåt. Sedan i november har det varit en process där vi arbetat med frågan, säger klubbchefen Jocke Sjöström i samma pressmeddelande.

– I ett sådant här läge är det lätt att man bara belyser det negativa, men stora delar av den resa vi haft tillsammans har varit positiv. Nu kom vi dock till den punkt när spelarna inte längre trodde på det och det behövdes en ny röst och en förändring.

Magnus Norrman kliver in som nygammal tränare

Lars Bergström ersätts av Magnus Norrman som stod i båset vid lagets senaste två SM-guld (2017 och 2018).

Bergström kom in som tränare för Iksu inför säsongen 2018–19.

Laget har gjort flest mål och släppt in färst i ligan den här säsongen och toppar tabellen på 51 poäng, fyra före Pixbo.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.