Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låtsades ha cancer – nu har stjärnan åkt fast

Kate Hubble
Foto: Twitter
Kate Hubble.

Den australienska före detta landhockeyspelaren Kate Hubble betalades 460 000 kronor om året av en välgörenhetsorganisation. 

Hon visade upp intyg på att hon hade cancer – men de visade sig vara falska.

– Att låtsas att man har cancer samtidigt som man arbetar på en välgörenhetsorganisation som är till för cancersjuka patienter är ofattbart, säger en källa på Redkite till The Sydney Morning Herald. 

"Hubble är skyldig på fyra åtalspunkter för att skapa och använda falska dokument för att få ekonomisk ersättning", skriver The Sydney Morning Herald. 

Kate Hubble började 2014 arbeta för Redkite, en organisation som hjälper cancersjuka barn och ungdomar ekonomiskt. Ett år senare berättade hon för sina kolleger att hon själv diagnostiserats med sjukdomen. I slutet av 2015 bad Kate Hubble om en förflyttning från Redkites kontor i Perth till kontoret i Sydney – för att göra hennes liv med sjukdomen lättare. 

Men de nya kollegerna i Sydney blev misstänksamma mot Kate Hubble. Trots att hon hela tiden berättade om sin sjukdom visade hon inte upp några symptom. Hon arbetade mindre och mindre. I januari, i år, berättade Hubble för en kollega att chanserna att hon skulle överleva var små. 

Hubble: "Sex månader kvar att leva"

I mars skickades ett sms från Hubbles telefon där det stod att hon opererades och att hennes hjärta stannat två gånger under operationen. Hon fortsatte att informera sina kolleger om sin hälsa genom textmeddelanden.

"Jag har sex månader kvar att leva om jag inte får ytterligare behandling", skrev Kate Hubble, enligt The Sydney Morning Herald som har tagit del av falska brev och meddelanden. 

Under tiden underströks Kate Hubbles påståenden av brev skickade från hennes privata doktor.

Ett av de förfalskade breven.

Misstankarna bekräftades

Arbetskamraternas misstankar om att Kate Hubble inte var sjuk bekräftades när en utredning tillsattes. 

– Att låtsas att man har cancer samtidigt som man arbetar på en välgörenhetsorganisation som är till för cancersjuka patienter är ofattbart, säger en källa på Redkite till The Sydney Morning Herald. 

Samtidigt som Kate Hubble låtsades vara sjuk betalades hennes lön på 460 000 kronor av en välgörare vars dotter hade dött i cancer. 

Kate Hubble har nu fällts och funnits skyldig till fyra åtalspunkter för bedrägeriet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.