Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larsson på semester

HIF:s nyförvärv Razak Omotoyossi (t h) fick chansen – och tog den. Med pigga fötter och starkt närkampsspel visade han Stuart Baxter att han vill vara med och slåss om en plats i anfallet. Foto: Niclas Tilosius
FORSBY. Henrik Larsson på semester - då slog anfallskonkurrenten och nyförvärvet Razak Omotoyossi till.
- På sikt kan han bli en riktigt bra anfallspartner till Henke, säger Helsingborgs tränare Stuart Baxter.
Beninanfallaren Razak Omotoyossi tog för sig ordentligt i sin debut för HIF. Med ett finurligt spel och pigga fötter stod han för mycket av HIF:s anfallsspel i första halvlek mot Lyngby IF. Han svarade även för HIF:s kvittering till 1–1. En nick som Razak satte i mål efter hörna. Stuart Baxter var dock återhållsam med berömmet.
– Razak gör en hyfsad insats men han är inte konditionsmässigt fulltränad, säger han.
Det blev 45 minuters spel för Razak Omotoyossi, som definitivt lovar mer inför framtiden.

Vass konkurrens

Även Razaks anfallskollega Oliver Karekezi bjöd på en del farligheter framför mål så det blir med all sannolikhet stor konkurrens om anfallsplats nummer två i HIF. Henrik Larsson är nämligen redan given som försteanfallare.
– Han behöver inte vara orolig, säger Baxter om sin stjärnspelare.

Tappade spelet

Matchen i övrigt bjöd inte på några vidare ljuspunkter. Efter första halvlek tappade HIF sitt spel och Lyngby släpptes allt friare på HIF:s planhalva.
– Lagdelsmässigt brast det i dag och Lyngby fick igenom många farliga kontringar, säger målvakten Daniel Andersson.

Högklassiga räddningar

Han hade en tuff match i målet och fick stå för en del högklassiga räddningar. Men Lyngbys båda fullträffar kan han inte ställas till svars för. I stället var det i försvaret som det brast.
– Vi har fått laborera om i försvaret och saknade våra vana rävar Oskar Rönningberg och Marcus Nilsson. Men man får ta lite skitmatcher också, säger Daniel Andersson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!