Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William avslöjar: Så träffade han Frida

Allt om premiärhelgen i Ruka.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

För två år sedan köpte Frida Karlsson och William Poromaa hus.

I somras valde Poromaa att flytta därifrån för att optimera sin OS-satsning.

– Trivs man ihop och gillar varandra spelar väl inte distansen någon större roll, säger Poromaa i en chatt med Expressens läsare.  

Både Frida Karlsson och pojkvännen William Poromaa satsar stenhårt mot OS i februari. Som ett steg i satsningen mot Peking valde William Poromaa att lämna parets hus i Sollefteå för Åsarna i somras. Där tränar han tillsammans med landslagskompisen Jens Burman. 

I en videochatt med Expressens läsare fick Poromaa frågan om hur han och Frida Karlssons träffades. Svaret? På en skidtävling, så klart. 

– Det var så länge sen. Vi blev tillsammans innan vi började gymnasiet, det var ett tag sedan. Det var rätt ömsesidigt, säger William Poromaa. 

– Frida bodde i Sollefteå och jag i Fränsta och sen skrev man mycket på telefonen. Och sedan flyttade jag till Sollefteå och då var vi väl i lag, fortsätter han.

William Poromaa om distansförhållandet

Under chatten fick William Poromaa också frågan om han har något tips för att få ett distansförhållande att fungera. 

– Det är väldigt personligt. Man får försöka hålla kontakten. Det är vad vi har gjort. Trivs man ihop och gillar varandra spelar väl inte distansen någon större roll, säger han. 

Till helgen gör William Poromaa säsongspremiär när det är dags för världscuptävlingar i Lillehammer. Förkylningsproblem har stoppat honom från att tävla i en månads tid. I Lillehammer ställs 20-årige Poromaa mot åkare från hela världen, däribland toppnationerna Norge och Ryssland. 

– Det är många bra åkare från de länderna. Det är något man kollat på hur de gör, mycket teknik så klart. Norge som land tycker jag är väldigt fränt att tävla i, säger han. 

Frida Karlsson efter nya pallplatsen

Kom tvåa i jaktstarten i Ruka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.