Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wassbergs tatuering: ”Då ångrade jag mig”

Thomas Wassberg har gift sig i hemlighet
Wassberg får sin tatueringFoto: Kanal 5
Tatueringen i frågaFoto: Kanal 5
Thomas WassbergFoto: OLLE SPORRONG

Han hade lovat sig själv att aldrig göra det. 

Men efter två veckor på Atlanten bröt Thomas Wassberg löftet – och skaffade en tatuering. 

– Det är inga problem, säger 63-åringen. 

Thomas Wassberg vann fyra OS-guld och tre VM-guld under karriären, och tilldelade även bragdguldet. Den svenske ikonen uppnådde det mesta som går att göra som längdskidåkare, men nyligen gav han sig på en helt ny typ av utmaning. 

Tillsammans med nöjesprofilerna Agneta Sjödin, Peter Magnusson, Viktor Frisk och Markus Aujalay seglade Wassberg över Atlanten. Under den 500 mil långa färden fick sällskapet hantera sjösjuka, hård vind och tuff ransonering på mat och vatten. 

– Det var intressant. Kul, var det. Det var väl lite blåsigt ett dygn, men annars var det nog lugnt, säger Thomas Wassberg. 

– Vi var ett bra gäng och funkade bra ihop, det var inga problem med det där. 

Hur gick det med sjösjukan?

– Jag visste att det skulle bli så från början, och det blev en del första dygnet men sedan gick det över. Så det funkade ändå. 

Wassberg menar att tristess, snarare än storm och vågor, blev ett större problem mot slutet av resan. 

– Det var så klart skönt komma i land. Speciellt på slutet var det inte så mycket att göra, det var mest väntan. Det var så pass lugn vind och grejer, det hände inte så mycket grejer. Då blev det lite långtråkigt. Men det var varmt och gott, så det var trevligt så. 

Thomas Wassberg har skaffat tatuering

I det sista avsnittet får tittarna följa med Wassberg till en tatueringsstudio, där 63-åringen skaffar en gaddning på högra överarmen. Motivet: Ett ankare med texten ”Atlanten 19”. Detta trots att Wassberg tidigare i programmet berättat att han haft som princip att aldrig tatuera sig. 

– Jag gjorde det inte direkt, men ångrade mig och gjorde det på morgonen efteråt. 

Blev du övertalad av de andra?

– Alla skulle göra det, så det var lite snack om det. Men det blev nog mitt eget beslut till slut.

Hur känns det nu?

– Det är inga problem, jag är nästan glad att jag gjorde det. 

Har du fått några reaktioner från folk i din närhet?

– Nej, inte något speciellt så. 

Wassberg om skidsäsongen

Thomas Wassberg ser fram emot den kommande skidsäsongen, där han hoppas få se nya framgångar från Frida Karlsson, som fick sitt stora genombrott på VM i Seefeld i vintras. 

– Det är kul att det kommit fram en tjej som har den kalibern. Resultatmässigt är det jävla kul. Intressant. Plus de här sprinttjejerna som finns, så det är ett trevligt lag. 

Wassberg tror inte att utövarna låter sig påverkas av det kaos som drabbade landslaget i höstas, när landslagschefen Jonas Peterson fick lämna sitt jobb efter bara fyra månader. 

– Det borde inte påverka någonting, de aktiva håller på med sitt. Fungerar det till vintern borde det fungera, tänker jag. 

Han lägger till:

– Men jag har inte brytt mig heller. 

”Över Atlanten” har sänts på Kanal 5 och går att se på D Play.

TV: Wassberg tog över efter tragiska dödsolyckan

Därför tillbringar Wassberg all sin tid bakom ratten