Wassberg: "Northug hade en jäkla tur"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Jakobsson

Petter Northug tog guld på 15 kilometer fritt i VM - men utmanades ända in på mållinjen av Johan Olsson.

Enligt skidlegendaren Thomas Wassberg kan Northug tacka turen för att han lyckades hålla undan.

- Jag trodde att Petter skulle krokna, men han kroknade inte mer än att han klarade av det, säger Wassberg till SportExpressen.se.

Till slut skiljde det endast 11,8 sekunder i mål mellan guldmedaljören Petter Northug och silvermedaljören Johan Olsson, efter att norrmannens ledning krympt rejält den sista biten.

Svenske legendaren Thomas Wassberg följde dramatiken hemma framför tv:n.

– Jag hade Johan som guldkandidat redan i dag. Northug hade en jäkla tur att han orkar fullfölja, annars hade Johan tagit det.

Var det en turlig seger?

– Det är så små marginaler. Petter kroknade, så det var en jäkla tur för  hans del att han orkade hålla undan och få de där sekunderna som  behövdes.

- Jag trodde att Petter skulle krokna, men han kroknade inte mer än att han klarade av det.

"Inte ung längre"

Trots att det inte blev något guld i dag för den snart 33-årige Johan Olsson hoppas Thomas Wassberg att han får en ny chans framöver.

– Marginalerna är så små att så att man inte kan kräva något guld.  Och när det gäller Johan, om han kan ta något guld längre fram så beror det hur länge han håller på. Han är inte ung längre. Det gäller ju att hålla liv i motivationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.