Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-hjälten lägger av: ”Nu är jag helt färdig”

Mari Eide efter VM-bronset i Seefeld.
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Stina Nilsson tog silvret och Maiken Caspersen Falla tog guldet.
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA BILDBYRÅN

OBERSTDORF. På VM för två år sen tog Mari Eide medalj i sprinten för Norge.

I dag dök 31-åringen upp i NRK:s tv-studio – och avslöjade att hon lägger skidorna på hyllan.

– Nu är jag helt färdig, säger Eide.

Det var ett av VM:s mest känslosamma ögonblick i Seefeld 2019.

Mari Eide tog ett sensationellt brons på sprinten efter att Jonna Sundling och Maja Dahlqvist krokat ihop med varandra – och hon brast ut i gråt efteråt.

Tankarna gick direkt till systern Ida Eide som hade dött i en hjärtattack bara ett år tidigare.

– Jag blir väldigt rörd och ledsen för att Ida inte är här. Jag är väldigt glad samtidigt. Hade hon varit här hade det varit ren glädje och jag hade varit jätteglad, men jag märker att jag saknar henne mycket, förklarade Eide för SportExpressen.

Sen dess har Mari Eide inte riktigt fått det att stämma i spåren. Hennes bästa resultat i världscupen i fjol var en elfteplats i sprinten i Dresden – och den här säsongen har hon inte synts till alls i världscupen.

”Nu har jag bestämt mig”

Men i dag dök hon alltså upp i tv-rutan igen.

Eide var gäst i NRK:s studio i samband med sändningen av VM-sprinten (där Jonna Sundling tog hem guldet) och hon avslöjade då att hon bestämt sig för att avsluta sin karriär.

– Ja, nu har jag bestämt mig. Nu är jag helt färdig, säger Mari Eide.

Hon berättar också att hon och sambon Anders Glöersen, även han tidigare VM-åkare för Norge, ska bli föräldrar i sommar.

– Vi ska få en liten tjej och livet är väldigt annorlunda nu, säger Eide som bara är 31 år gammal och yngre än många av åkarna i VM-sprinten i Oberstdorf.

När hon nu summerar karriären kan hon se tillbaka på ett VM-brons, ett NM-silver och nio stycken topp-tio-placeringar i världscupen.


LÄS MER: VM 2021 i Oberstdorf – allt du behöver veta 

LÄS MER: Sanningen om sprickan i svenska landslaget

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.