Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ville bara slå sönder allt på hotellrummet”

Calle Halfvarsson.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

VM i Seefeld blev en brutal besvikelse för landslagsstjärnan Calle Halfvarsson.

Men tills nu har det varit okänt exakt hur dramatiskt tiden var för den svenska skidstjärnan.

– Jag övervägde att lägga av helt. Avsluta karriären. För de där dagarna i Seefeld...jag ville bara slå sönder allt på hotellrummet, säger Halfvarsson.

30-åringen åkte till VM i Seefeld som det stora svenska hoppet på herrsidan. Men än en gång fick Halfvarsson lämna ett mästerskap utan en individuell medalj.

I stället handlade rubrikerna runt Halfvarsson mer om besvikelser - och den omtalade NRK-videon.

– Allt gick ju snett.  Och så den där videon...nä, det var bara skit med allting, säger Halfvarsson när SportExpressen träffar honom på Bosön.

Och vad kände du då?

– Att jag tror det är dags att lägga av nu. Att jag borde göra något annat.

Varför?

– Jag kände väl att jag inte orkar lägga ner allt det där jobbet igen. För att sedan känna sig bra under sommaren och hösten - bara för att det sedan ska spåra ur igen. Att allt bara ska handla om frustration.

LÄS MER. Halfvarssons ursäkt efter utskällda videon 

Calle Halfvarsson: ”Det sket sig igen”

Och så var det i vintras?

– Ja. Säsongen började ju bra, och under SM strax före VM kändes det ju bra igen. Så jag tänkte att ”Nu fan blir det nog ett riktigt bra mästerskap”.

Men så blev det inte?

– Nej. Sedan sket det sig igen. Med form, föret och skidor.

Calle Halfvarsson berättar målande om den mörka besvikelse han kände under VM - och även en tid efter.

– Det var mycket tankar. Om det var värt det. Det höll på ganska länge. Och när jag sedan blev sjuk under världscupavslutningen i Kanada så kom alla tankar upp igen.

Men efter säsongen har Calle Halfvarsson tänkt igenom sin framtid i lugn och ro. Och kommit fram till beslutet att fortsätta.

– Jag tycker ju ändå det är jäkligt roligt med skidåkning. Att det fortfarande känns som att jag utvecklas.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.