Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen: ”Jag tycker att det är pinsamt”

Landslagstränaren Eirik Myhr Nossum intervjuas av TV2 Norge om misstankarna mot Petter Northug.
Emil IversenFoto: BILDBYRÅN/CARL SANDIN
Petter NorthugFoto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

Emil Iversen är en av Petter Northugs närmsta vänner.

Men chockades av nyheten av polis hittat kokain i Northugs hem och är djupt besviken på sin före landslagskollega. 

– Jag hoppades att hans Instagram-konto var hackat, säger Iversen till NRK

Det var sent i fredags kväll som nyheten kom. 

Den norske skidlegendaren Petter Northug hade stoppats av polis när han körde 168 kilometer i timmen på en 110-väg. Han misstänktes vara drogpåverkad och kort därpå hittade polisen kokain i hans bostad. 

Northug, som själv berättade om händelsen på sitt Instagramkonto:

”Jag har gjort ett stort misstag. I går kväll blev jag stoppad av polisen i en hastighetskontroll. Jag körde alldeles för fort och fördes sedan till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd droger i mitt hem. Det handlar om kokain.”

Iversen: ”Ledsen och besviken”

Landslagskollegan Emil Iversen, som stått Northug nära under karriären och känt honom länge, berättar för den norska tv-kanalen NRK att han chockades av nyheten om Northug. 

– Jag blev förvånad, ledsen och besviken. Jag hoppades ett tag att hans Instagram-konto var hackat. Det gjorde ont att läsa, och jag var tvungen att läsa bildtexten om och om igen för att förstå vad som stod där, säger Iversen till NRK och tar avstånd från Northugs droganvändande men är samtidigt orolig för sin vän. 

”Det är pinsamt”

– Jag tycker att det är pinsamt att ha något att göra med droger. Samtidigt, människor, som tar droger. Jag tror inte att de mår bra. Och det är bra att Petter nu lagt alla korten på borden. Jag är en nog den skidåkare som känner Northug bäst av alla och vet vilken fin människa han är på insidan. Så jag stöttar honom fullt ut i den tuffa tid han nu befinner sig i. 

Emil Iversen berättar vidare för NRK att han har haft kontakt med Petter Northug under helgen men utan att gå in på vad de pratat om. 

Petter Northug gick snabbt ut på instagram och erkände sin fortkörning och att man hittat kokain. Expressens Ludvig Holmberg rapporterar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.