Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen: Här får Maja träffa kärleken

Kevin Bolger och Maja Dahlqvist under ett träningspass i Italien
Foto: Frida Karlsson/Instagram
Bolger och Dahlqvist efter nationella premiären i Gällivare tidigare i vinter
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Maja Dahlqvist under pressträffen i Livigno
Foto: Philip Gadd

Skidlandslaget fick panikflytta sin OS-uppladdning.

– Jag klagar inte, säger Maja Dahlqvist.

Ändringen gör nämligen att sprintstjärnan får träffa sin pojkvän, amerikanen Kevin Bolger.

Tanken var att Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och de andra svenska OS-skidåkarna skulle ladda inför spelen i Peking i italienska Seiser Alm.

Så blev det inte.

På grund av coronasmitta på Sveriges hotell tvingades landslaget i panik att ändra sin bokning och i stället flytta sin uppladdning 21 mil västerut. Nya destinationen blev Livigino, intill schweziska gränsen.

– Det tyckte att jag var toppen, säger sprintstjärnan Maja Dahlqvist.

I Livigno tränar nämligen andra landslaget, bland andra USA:s. Där ingår Dahlqvists pojkvän Kevin Bolger.

– När vi kom in på hotellrummet ringde jag honom på Facetime för att berätta att vi var framme. Då gick jag ut på balkongen och kunde stänga av samtalet, för de bodde precis på andra sidan, säger Maja Dahlqvist.

Mötet avslöjades av Frida Karlsson på Instagram

I dagarna publicerade Frida Karlsson en bild på sitt Instagram-konto från ett träningspass. Där syns Bolger och Dahlqvist som ger varandra en luftkram på behörigt avstånd. Trots att paret är i ett förhållande är landslagens regler tydliga: de får inte umgås på nära håll.

– Det är klart att det är kul att träffa honom, även om har vi våra bubblor. Det är ansiktsmask och två meters avstånd som gäller, säger Dahlqvist och fortsätter:

– Men jag klagar inte över att få se honom med mask på två meters avstånd!

Kevin Bolger är precis som Maja Dahlqvist i första hand sprinter, och gör precis som sin flickvän sitt allra första olympiska spel.

– Det är trygghet och något positivt att ha med honom till OS. De flesta åker ifrån deras respektive när de reser till Peking och ska inte träffa dem på flera veckor. Även om vi inte kommer umgås är det skönare att ha honom nära till hands än på andra sidan jorden, säger Maja Dahlqvist.

TV: Stjärnan tror på massfusk under OS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.