Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt förvånad – jag är oerhört imponerad”

Expressen träffar längdstjärnorna Ebba Andersson och Charlotte Kalla inför den kommande säsongen.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/TT / PATRIK C ÖSTERBERG TT NYHETSBYRÅN

TORSBY. Hon hade rekordet i fem år. 

Men sedan fick Ebba Andersson se sig slagen – och det med stor marginal. 

– Jag blev helt ärligt förvånad, men jag är oerhört imponerad, säger Andersson och hyllar landslagskompisen Frida Karlsson efter prestigetestet. 

Det svenska längdlandslaget är just nu på träningsläger i Torsby, vilket också är det första lägret för säsongen. 

– Det är oerhört kul att samlas igen och få hänga och träna tillsammans med de andra i laget. Innan har det varit mycket träning på egen hand på grund av coronapandemin, säger Ebba Andersson som tidigare i sommar sprang det så kallade Hallstatestet i Sollefteå som en del av försäsongsträningen. 

Ett test som går ut på att springa en bana på 1 800 meter och med en stigning på 210 höjdmeter

– Jag var inte allt för många sekunder efter mitt personliga rekord, och det satte jag 2015. Sedan dess har jag haft diverse problematik med skador, framför allt min knäskada som jag opererade 2016. Och att jag vara så nära nu, det var betryggande för mig, och ett bevis för att jag är på rätt spår träningsmässigt.

Ebba Andersson sprang på tiden 9.01, hennes tidigare rekord var 8.50. 

”Oerhört imponerad”

23-åriga Andersson har dock fått se sig slagen av landslagskompisen Frida Karlsson, 21, i sommar. 

Karlssons tid hölls först hemlig men när den sedan blev officiell visade det sig att hon satt nytt rekord på tiden 8.36.

– Jag blev förvånad över hur fort Frida hade sprungit. Det ska jag vara ärlig att säga. Sedan vet jag hur stark Frida är på löpning men att hon lyckades springa så mycket fortare än hon själv gjort tidigare och dessutom slå det rekord jag hade. Det är jag oerhört imponerad av, säger Andersson som har en förhoppning att vinna tillbaka rekordet:

– Jag får glädjas åt att jag fick ha rekordet i fem år i alla fall. Men jag får försöka ta tillbaka det någon gång i framtiden. 

Linn Svahn vann sprintcupen i fjol, men när landslaget drog igång säsongen var hon inte speciellt pepp. Expressen träffade henne i Torsby.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.