”Får akta mig för vad jag säger i svensk tv”

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVT
Foto: SVT

RUKA/STOCKHOLM. Utslagen redan i kvartsfinal.

Hanna Falk tappade allt i backen, tryckte sig förbi Ingvild Flugstad Östberg och åkte på en varning.

– Jag känner mig som Gollum, säger Falk.

– Jag får akta mig för vad jag säger i svensk tv, säger Flugstad Östberg.

Hanna Falk fick minst sagt en knivig sprintkvart i världscuppremiären i Ruka då hon bland annat ställdes mot Ingvild Flugstad Östberg, Maiken Caspersen Falla och Sadie Bjornsen.

29-åringen har inte gjort en hemlighet av att hon inte trivs i banan i Ruka och stötte på stora problem i uppförsbacken. Hanna Falk lyckades aldrig ta igen på täten och slutade femma i sin kvartsfinal. 

Dessutom åkte hon på en varning efter att ha trängt sig förbi Ingvild Flugstad Östberg på ett icke tillåtet sätt.

Efteråt är hon rejält besviken över sin insats. Speciellt med tanke på att det kändes så bra efter förra helgens tävlingar i Bruksvallarna.

– Nej, det var inte lika bra. Jag vet inte... som vanligt här så orkar jag inte upp för backen och får inget fäste. Det är väl som det brukar vara, säger Hanna Falk.

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta. 

Hanna Falk varnad: ”Som Gollum”

Hon fortsätter:

– Jag lyckas lite bättre i år, men det känns inte bra. Det är svårt att få någon kraft i skidorna och det är bara att konstatera att det var dåligt och att jag kan bättre. Jag hamnade fel i positionerna hela tiden och kände mig som Gollum, så jag kände att jag behövde göra något i backen. Jag hade bra glid och då behövde ”Gollum” ta sig förbi. Men det var väl inte helt schyst kanske.

Varningen var korrekt bedömd?

– Ja, det tror jag. Der var inte schyst.

Ingvild Flugstad Östberg hamnade sist i heatet och är även hon utslagen.

– Jag hade helst sluppit stå här, jag skulle helst ha kört två heat till. Jag får akta mig för vad jag säger i svensk tv nu, säger norskan.

Hanna Falk säger själv att det inte var schyst gjort av henne.

– Det var ju fint av henne. Hon kommer väldigt fort och känner väl att hon behöver ta den chansen men det är tråkigt för jag har ett väldigt fint spår. Sen får man starta om på nytt igen.

– Jag är förbannad över att jag inte får ut allt jag har. Det har inget med Hanna att göra, det är just att det är sprint och allt kan hända. Jag har ju chansen att gå fortare men det är inte bra nog, det är så det är.


Stina Nilsson vann sitt kvartsfinalheat, men åkte även hon på en varning. Ida Ingemarsdotter vann sin kvartsfinal, liksom Moa Lundgren.

Anna Dyvik och Maja Dahlqvist kom tvåa i sina respektive heat och avancerade även de till semifinal.


https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2135915196736640?__xts__[0]=68.ARCQlOBI7lV_I5h4azrQXwHxQeniUYHFu2z_VpB_elN_NkrK9-WkXML4mSMBFzxatJWyGPNs3SmKeFw8QEQ7d8qpoqg1LcksM5jFF3BV65qpyiqIz2Uc6egE56OCFoVHgh7HUfGbOFadejRX1FDaMIYVptBZ7sMXNsVSfx8kvy2ogVQVlwtWnQ&__tn__=-R

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.