Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmaningen efter priset: ”Stå på dig”

Linn Svahn höll ett långt tacktal på Idrottsgalan.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Linn Svahn vann den totala sprintcupen förra säsongen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Linn Svahn fick priset som årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

Längdskidstjärnan höll då ett brandtal när hon tackade för priset.

– Våga tro på dig själv och stå på dig. Speciellt om du är kvinna, säger Linn Svahn.

Linn Svahn fick se sig besegrad av världens bäste stavhoppare Armand Duplantis när Jerringpriset skulle delas ut.

Men Svahn fick åtminstone ett pris på galan när hon blev ”Årets kvinnliga idrottare” och då bjöd hon på ett långt tacktal.

– Jag skulle först och främst vilja säga att det är en oerhört stor ära att vara nominerad till det här priset för det finns inget jag tycker är så häftigt som starka kvinnor och starka kvinnor som både gör stora idrottsprestationer och får sin röst hörd i samhället, säger Svahn och fortsätter:

– Just nu har jag lyxen att vara del av ett gäng som jag tycker är världens bästa landslag där vi tävling efter tävling genomför och gör starka idrottsprestationer – men också visar att vi har starka röster och gör dem hörda. 

Linn Svahns tacktal efter priset

Linn Svahn tackar också flera personer i sin närhet.

– Trots att jag håller på med en individuell idrott är det här priset inte enbart för mig, utan jag har oerhört många jag skulle vilja tacka som alltid står bakom mig och stöttar mig i vått och torrt och tillåter mig att vara den jag är och visar att de tror på mig. Det är mina nära och kära men det största tacket ska vara till min tränare Ola (Rawald) som alltid tror på mig oavsett om jag sättar skyhöga mål som kanske är nästan lite läskiga att uttala, som både bromsar mig och får mig till både en bättre skidåkare och person. Så tack till honom, säger Svahn.

Till sist ger Linn Svahn ett råd.

– Jag är inte så mycket för klyschor och visdomsord och så, men är det något jag ska slänga med så är det ”sätt höga mål och ha höga ambitioner”. Nästan lite för höga om man kan säga så. Läskigt höga. För då tror jag att man kan åstadkomma nästan vad som helst. Så våga tro på dig själv och stå på dig. Speciellt om du är kvinna, för då tror jag man kan bryta nya barriärer gång efter gång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.