Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Sverige får OS-silver i efterhand

Emil Jönsson och Teodor Peterson. Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

VAL MÜSTAIR. Sverige är på väg att hämta in ett silver – i OS 2014.

Den finska tidningen Iltalehti avslöjar i dag att Ryssland med största sannolikhet kommer att bli diskade i teamsprinten.

Anledningen: Maksim Vylegzjanin var med där.

– Det kommer ett besked i januari, säger reportern Santtu Silvennoinen.

Precis som SportExpressen tidigare berättat är Maksim Vylegzjanin en av de ryska åkare som pekas ut i McLaren-rapporten.

Han nu tillfälligt avstängd av det internationella skidförbundet och finns därför inte med i Tour de ski. Och nu är han dessutom på väg att tappa OS-silvret i teamsprint från 2014 – som i stället verkar landa i Sverige.

IOK hade stormöte

Iltalehti har fått information från en källa inom internationella olympiska kommittén (IOK) och avslöjar i dag att både Vylegzjanin och Alexander Legkov "troligen" kommer att bli ifråntagna sina medaljer.

– IOK hade nyligen ett stort möte om det här, berättar reportern Santtu Silvennoinen när SportExpressen träffar honom i Val Müstair.

– Och det jag har fått höra är att om uppgifterna i McLaren-rapporten stämmer, då kommer Vylegzjanin och Legkov att förlora sina medaljer.

"Ni borde vänta lite"

Sverige slutade som bekant trea i teamsprinten. Emil Jönsson och Teodor Peterson var med i laget och fick var sin bronsmedalj runt halsen när det hela var över.

– Det kommer ett besked i januari, enligt vad jag har hört. Då får vi en första indikation om vilket håll det här är på väg, säger Santtu Silvennoinen.

– Men ni borde vänta lite med att anordna en silverceremoni där hemma i Sverige. Ryssland lär överklaga det här till idrottens skiljenämnd (Cas) och ett sånt case kan ta flera år.

Han ler.

– Men mitt tips är att det här kommer sluta med ett svenskt OS-silver.

 

LÄS ÄVEN: Svensken om märkliga bilderna: "Jag skäms"

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!