Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svahn petas: ”Hon ska absolut inte åka hem”

Maja Dahlqvist
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linn Svahn
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

OBERSTDORF. I morse publicerades uppgifter om att Linn Svahn skulle få chansen på 10 kilometer fristil.

Så blir det inte.

I stället är det Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Maja Dahlqvist som kör för Sverige.

– Vi bedömer att de här fyra är dem som presterat bäst i fristil den här säsongen, säger landslagschefen Anders Byström.

Linn Svahn, 21, har fått en tung start på VM i Oberstdorf. Hon missade final i sprinten och fick efter det inte någon plats i Sveriges lag till sprintstafetten, där Maja Dahlqvist och Jonna Sundling körde hem guldet.

Efter det har många undrat: Kommer få Svahn få åka något mer lopp i VM?

I morse publicerade Aftonbladet ett avslöjande om att Linn Svahn skulle få chansen på 10 kilometer fristil, tillsammans med Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla. Men uppgifterna var felaktiga.

När Sverige i dag presenterade sin trupp var Linn Svahn inte med. I stället blir det Maja Dahlqvist som får chansen ihop med Karlsson, Andersson och Kalla.

Men det var inte någon sen ändring, enligt landslagschefen Anders Byström.

– Avslöjandet i Aftonbladet var felaktigt. Linn var inte aktuell nu på morgonen, säger Byström.

Linn ska inte åka hem

Maja Dahlqvist:

– Jag fick beskedet att jag skulle åka under gårdagen. Det känns som att jag är i bra slag och har gjort bra distanslopp i år. Jag ser fram emot att åka!

Hur många chanser som finns kvar för Linn Svahn? Två stycken. På torsdag är det damernas stafett och på lördag är det tremilen.

Enligt landslagsledningen har Svahn fått sin uppladdning inför VM störd av en axelskada, men den ska vara läkt och hon ska vara aktuell för att tävla.

– Hon ska absolut inte åka hem. Hon är aktuell och tränar på bra här, säger Anders Byström.

Linn Svahn själv har inte uttalat sig sen uttåget i sprinten.

Under dagens presskonferens presenterades även herrarna som ska åka 15 kilometer fristil på onsdag. Laget består av William Poromaa, Jens Burman, Karl-Johan Westberg och Björn Sandström. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.