Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som att frun efter 30 år begär skilsmässa”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: LISI NIESNER / BILDBYRÅN REUTERS

VM-guldmedaljören Martin Johnsrud Sundby petas från landslagstruppen kommande säsong, det bekräftar den norska skidstjärnan för NRK.

– Det är som att frun efter 30 år begär skilsmässa och inte vill ha dig i laget längre, säger han.

Enligt NRK ska den norska skidtruppen bantas från 15 till 12 herråkare kommande säsong. En konsekvens av detta blir att Martin Johnsrud Sundby ställs utanför laget för första gången på 13 år.

– Det är en otroligt konstig känsla. Men mitt mål är detsamma. Jag ska ta medaljer på VM i vinter. Men med andra premisser och premisser jag inte har koll på. Det är vemodigt, säger han till NRK.

Sundby, som tog guld på 15 kilometer på VM i Seefeld i fjol, kommer från en tung säsong resultatmässigt utan en enda individuell pallplats, men han sade nyligen till VG att han är ”supermotiverad” för kommande säsong. Enligt NRK blir den säsongen, med VM i Oberstdorf 2021, 35-åringens sista i karriären.

Norska truppen presenteras på tisdag

Och satsningen mot den får ske i egen regi – något som trots allt inte kommer som en jätteöverraskning för norrmannen som nämner sin familjesituation (frun väntar parets tredje barn i maj) som en del i varför han inte varit med lika mycket i gruppen den senaste tiden.

– Jag har haft bra resultat som har räddat platsen för mig lite grann. Men jag har fått en speciallösning under lång tid. Nu har jag haft en skitvinter och då blir det svårt att snickra ihop en speciallösning när du sportligt inte heller är speciellt kvalificerad, säger han till NRK.

– Det fysiska har jag koll på. Det är det här andra som jag måste ta ställning till. Det blir en märklig situation. I sommar kommer jag säkert att drömma mig tillbaka till den tiden när alla fixade allt åt mig.

Norska skidförbundet, som ska presentera laguttagningen på tisdag, har inte kommenterat saken ännu

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.