Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker synd om Frida – jag ska prata med henne”

Therese Johaugs hälsning till Frida Karlsson i intervjun med Expressen efter utklassningen på 10 km i Ruka.
Therese JohaugFoto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Frida KarlssonFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

RUKA/STOCKHOLM. Therese Johaug dominerade säsongens andra världscupslopp – men Frida Karlsson var nära tårar efter målgång. 

Nu skickar den norska stjärnan en hälsning till den svenska supertalangen. 

– Jag tycker synd om Frida, säger Johaug. 

Frida Karlsson öppnade loppet starkt i Ruka, men svenskan tröttnade och slutade på plats 11 i loppet över 10 kilometer klassiskt. En skidåkare som inte tröttnade var Therese Johaug som dominerade loppet och slutade 30 sekunder före tvåan Krista Pärmäkoski. 

– Det gick bra. Jag är nöjd med loppet. Jag behövde inte stressa och kunde ta det lugnt i min åkning. Jag är i bra form, säger Johaug. 

Therese Johaug trodde innan helgen att Frida Karlsson skulle kunna ge henne en tuff match i helgen. 

– Hon är stark i sprint och gjorde väldigt fina distanslopp i Gällivare förra helgen. Hon kan vara med och kämpa om segern här, det är fullt möjligt, sa norskan. 

”Tycker synd om Frida”

Men svenskan kunde inte utmana under dagens lopp.  

– Frida kommer tillbaka starkare. Det är jag 100 procent säker på. Jag tror att alla runtomkring måste skruva ner sina förväntningar, samtidigt som hon lägger mycket press på sig själv. Att tävla som junior och sedan gå över till senior är tufft. Det är ett väldigt stort steg. Hon gjorde det väldigt bra i VM i Seefeld, men hon kanske måste förvänta sig att det kommer att bli mer blandade resultat den här säsongen. Jag tycker synd om Frida, säger Johaug och fortsätter: 

Har varit i samma situation

– Om jag får möjlighet så ska jag prata med Frida. Jag märkte att hon var väldigt besviken i dag, men det gäller att ha tålamod. Jag är säker på att hon kommer vara på pallen i världscupen i vinter.

Johaug känner även igen sig i den situation Karlsson befinner sig i. 

– Jag har varit i samma sits själv. Efter min tredje plats i VM i Sapporo 2007 var det mycket förväntningar på mig kommande säsong, och jag nådde inte upp till dem. Då var det lite tufft. 

Frida Karlsson nära tårar efter loppet

Frida Karlsson berättar för Expressen efter loppet att hon ska ta hjälp av sin mentala coach.