Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas bort – efter infekterade bråket

Generalsekreteraren Sarah Lewis tvingas lämna.
Det stormar ovanför huvudet på skidstjärnorna.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Det stormar i det internationella skidförbundet (Fis).

På ett styrelsemöte i går kväll blev generalsekreteraren Sarah Lewis plötsligt avsatt – efter 20 år på posten.

Anledningen? Ett infekterat bråk.

Beskedet kom sent i går kväll. I ett kort pressmeddelande förklarade Fis att generalsekreteraren Sarah Lewis tvingades lämna på dagen som en följd av ”en total brist på förtroende”. Men några mer detaljer än så lämnades inte ut.

Nu kan dock SportExpressen berätta vad det handlar om.

Enligt uppgift har Sarah Lewis under en längre tid haft en konflikt med Fis ordförande Gian-Franco Kasper och efter att ytterligare personer inom Fis upplevt samarbetssvårigheter med Lewis blev situationen till slut ohållbar.

Därför fick hon lämna.

”Är ett personalärende”

Den tyske journalisten Jens Weinriech har tagit del av liknande uppgifter. På Twitter skriver han: ”Kasper och Lewis pratade knappt med varandra. Det fanns ett växande misstroende – till och med ett hat – i flera år.”

Han förklarar vidare: ”Lewis prestationer blev bara sämre och sämre.”

Under det senaste dygnet har det spekulerats i att Sarah Lewis varit ute efter att få bli ordförande i Fis och därmed ersätta Gian-Franco Kasper när han lämnar posten nästa år, men enligt SportExpressens uppgifter har hon inte meddelat att hon ska kandidera till ordförande. De hetaste kandidaterna är i stället schweizaren Urs Lehmann, svensken Mats Årjes och den svenske miljardären Johan Eliasch (nominerad av Storbritannien där han är bosatt).

Sarah Lewis har inte uttalat sig efter beskedet att hon tvingas bort.

Inte heller Fis styrelsemedlemmar har velat uttala sig.

– Det här är ett personalärende. Jag har inga ytterligare kommentarer utöver det som kom fram i pressmeddelandet, säger norrmannen Erik Röste till TV2.

 

TV: Så ska Charlotte Kalla förvandlas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.