Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvekar nu om Touren: ”Det är väldigt tungt”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

TOBLACH. Laurien Van der Graaff tävlar i Tour de ski. Frågan är hur länge till? 

Schweiziskan tävlar småskadad – och tvekar om framtiden.

– Jag måste prata med min läkare, säger hon.

Lenzerheide ligger Laurien Van der Graaff varmt om hjärtat. Det var här som schweziskan vann sin första världscupseger i sprint, framför en jublande hemmapublik under Tour de ski för två år sedan.

Men återkomsten till hemmabanan blev ingen succé. I lördagens masstart första föll Van der Graaff redan på första varvet och kraschade tillsammans med flera åkare. I mål var hon 49:e åkare.

Efter loppet visade hon upp sin skada på Instagram med höger lår hårt bandagerat. ”Bra start på Tour de ski... eller inte”, skrev skidåkaren.

Foto: Instagram

– Jag kände mig osäker och nervös. Jag visste inte hur det skulle gå med skadan, förklarar Laurien Van der Graaff.

Hon kom till start i söndagens sprint trots osäkerheten. Men i kvartsfinalen föll hon ännu en gång. I en uppförskörning mot bland andra Emma Ribom gick Van der Graaff ner på knä och åkte ut. När SportExpressen efter målgång frågar hur schweiziskan mår pekar hon på benen, ena knäet och ett tydligt skrapsår på kinden.

– Kraschen tog lite överallt. Jag är lite skadad men kunde ändå gå för fullt. Men nu måste jag gå och prata med min fysioterapeut och se hur min kropp egentligen mår. Formen känns väldigt bra, så det är synd att jag kraschade.

Det är inte första gången Van der Graaff kraschat på tävling. I sprinten i Planica hade hon ett bra läge i kvartsfinalen men föll och blev ifrånåkt.

– Det är lite frustrerande. Jag känner mig i bra slag, men kraschar ändå. Det är väldigt tungt, det är väldigt mycket publik på plats och jag älskar att åka här i Lenzerheide.

Hur tänker du kring fortsättningen i Tour de ski?

– Jag vill fortsätta och inte sitta hemma i två veckor. Men först måste jag prata med min läkare och lägga upp en plan för framtiden.

Laurien Van der Graaff ligger på 45:e plats i Tour de skis totalställning. Tävlingen fortsätter på nyårsafton med 10 kilometer klassiskt i Toblach.

Se senaste avsnittet av Skidsnack

Alla snackisar från Tour de ski

LÄS MER: Tour de ski 2019/2020 – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.