Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tunga beskedet: ”Då får jag panik”

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson isolerade sig inför OS – men blev ändå förkyld.

Nu berättar 32-åringen om sjukdomsdagarna som stoppade honom från uppladdningslägret.

– Jag spolade hela huvudet med saltvatten, säger skidstjärnan.

Det satt långt inne, men till slut fick Calle Halfvarsson en biljett till vinter-OS i Peking. Dagen efter Tour de ski tog 32-åringen den sista platsen i herrtruppen efter flera topplaceringar.

För att minimera risken att smittas av covid inför vinterspelen valde Halfvarsson att isolera sig med sina två katter i huset i Sågmyra.

Han tog beslutet att varken träffa sin familj eller flickvännen Isabell som väntar parets första barn. Enda undantaget?

– Jag får träffa de utomhus och på 100 meters avstånd, förklarade Halfvarsson när Expressen träffade honom i Falun efter Tour de ski.

Blev förkyld trots isolering: ”Otroligt”

Men det räckte inte för att hålla sig frisk. Trots det till synes vattentäta upplägget drabbades svensken av en förkylning.

– Otroligt nog. Jag höll mig borta från folk och isolerade mig hemma men… jag drog väl på mig en förkylning på flygplatsen på vägen hem från touren, säger Calle Halfvarsson.

Det låter som maximal otur?

– Ja, så är det. Jag får alltid en förkylning den här tiden på året. Det spelar ingen roll vad jag gör. Åker jag upp en stuga och är helt ensam i fjället åker jag ändå på en förkylning.

Vad tänkte du när du började känna av förkylningen?

– Då får jag panik. Den infinner sig direkt. Jag har varit med om förkylningar som pågått i två veckor. Då hade det varit kört med OS.

Spolade huvudet med saltvatten – i fem dagar

Lösningen blev saltvatten – i hutlösa mängder.

– Jag spolade näsan hela tiden. Det var det enda jag gjorde i fem dagar, spolade hela huvudet. Det hjälpte till slut! 

Sjukdomen tvingade Calle Halfvarsson att stå över landslagets uppladdningsläger på hög höjd i Italien. I stället kommer han att flyga direkt till Peking och ansluta till truppen där.

– Det är ett störningsmoment men jag får gilla läget. Jag tror att det kan bli bra ändå. Jag får nio dagar på hög höjd innan första distansen på OS. Det kan räcka.

Vinter-OS i Peking pågår mellan 4-22 februari.

TV: Tror på massfusk under OS: ”100 procent”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.