Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chockad av storbråket: ”Han fick inte stanna”

Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Flera avhopp har skakat svensk skidåkning det senaste halvåret. 

Nu ger stjärnan Frida Karlsson sin syn på situationen - och det faktum att landslagschefen Jonas Peterson fick sparken drygt fyra månader efter att han tillträdde:

– Det var lite chockerande. Jag trodde han skulle få stanna, säger Karlsson. 

Det har varit ett halvår av kaos i det svenska skidlandslaget. Fyra tunga chefer har försvunnit, och SportExpressen kunde i veckan avslöja att sanningen om beslutet som startade turbulensen i skidlandslaget: Att landslagschefen Rikard Grip fick sparken.

Den 3 april presenterades Jonas Peterson som ny landslagschef och blev därmed Rikard Grips ersättare. Sedan lämnade längdchefen Johan Sares och vallachefen Urban Nilsson sina tjänster i maj månad. 

Ytterligare ett oväntat besked kom så sent som den 24 augusti, då det blev officiellt att förbundet sparkade landslagschefen Jonas Peterson - efter bara 143 dygn på sin nya tjänst.

Frida Karlsson: ”Trodde han skulle få stanna”

Landslagets nya stjärna, Frida Karlsson, som i vintras tog tre VM-medaljer, berättade på fredagen om hur hon ser på de senaste månadernas ledaromsättning. 

– Det är lite krångligt nu, det är det. Egentligen har inte vi jättemycket input i det, vi får läsa lite om det. Men det är absolut inget jag känner att jag påverkas av, utan jag litar på att vi kommer ha ett bra team när vi står på startlinjen i november. 

– Jag har inte märkt någon större skillnad. 

Charlotte Kalla har tidigare berättat att hon blev chockad av beskedet att Jonas Peterson fick sparken som landslagschef. 

– Jag blev chockad över att Jonas inte fick förtroende att fortsätta, har Kalla sagt.

Nu berättar Frida Karlsson att även hon överraskades:

– Jag hade fått en bra relation med Jonas och haft bra konversation, så det var lite chockerande. Jag trodde han skulle få stanna, men det fick han inte. 

Hur ser du på uppgifterna om att Rikard Grip fick sparken?

– Jag vet inte om det bara är rykten eller sant, så jag vet inte om jag ska uttala mig om det, säger Frida Karlsson.

Just nu är två av tjänsterna tillsatta: Anders Niemi är utsedd till ny vallachef samtidigt som Lars Selin och Karin Ersson delar på tjänsten som landslagschef.

Däremot saknas fortfarande en längdchef.