Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Träningsförbud för Olsson - fått varböld

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Olsson.
Foto: Carl Sandin

Fjolåret kantades av skador och sjukdomar.

Och nu har Johan Olsson fått träningsförbud.

– För kanske 10 år sedan kraschade jag med en cykel och slog ut framtänderna så jag har haft porslinständer sedan dess. Men nu har jag fått en infektion i en rot och har fått en stor varböld, säger han till GD.

För en dryg vecka sedan meddelade skidåkaren Johan Olsson att han fortsätter karriären ytterligare en säsong, över VM i Falun.

– De största bilderna som finns i huvudet är Falun och mördarbacken och att få köra inför en riktigt stor hemmapublik. Man blir nästan nervös bara man tänker på det. Självklart är det en stor grej med VM på hemmaplan, sa Olsson till SportExpressen.se.

– Min fru Anna har varit väldigt stöttande och låtit mig ta mitt beslut. Hon vill nog att jag ska vara i Falun och köra VM där och hon förstår vilken lång väg det är att gå för att nå dit och vara med och slåss om medaljerna.

Men just nu har Olsson fått lägga förberedelserna på is.

"Kraschade med en cykel"

För Gefle Dagblad berättar han om en krånglande tand vilket har gjort att han fått träningsförbud.

– För kanske 10 år sedan kraschade jag med en cykel och slog ut framtänderna så jag har haft porslinständer sedan dess. Men nu har jag fått en infektion i en rot och har fått en stor varböld. Jag har träningsförbud på grund av infektionen, förklarar Olsson.

Väl på plats i Falun gör han dock ingen hemlighet av att det är en distans som han fokuserar extra mycket på.

– Ja, jag fokuserar på femmilen. Jag har aldrig fokuserat på en enda distans tidigare som jag gör mot femmilen i Falun, säger Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.