Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tour de ski körs som planerat trots kraven

Foto: HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK / HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det blir inga ändringar av upplägget i längdskidåkningens Tour de Ski, trots kritik från Norge, Sverige och Finland.

– Det var väntat, säger landslagschefen Anders Byström till SVT.

De nordiska länderna ville att touren, som avgörs efter jul, skulle avgöras i ett land, på max en eller två orter, för att dra ner på resandet i coronapandemin.

Men Internationella skidförbundet, Fis, meddelar nu att tävlingsplaneringen står fast.

Det innebär en start i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen. Sedan fortsätter det i Italien – först i Toblach och sedan i Val di Fiemme. Där avslutas Tour de Ski med den traditionsenliga klättringen uppför Alpe Cermis den 10 januari.

Anders Byström var med i SVT:s program ”Vinterstudion” under söndagen och trodde då att det skulle bli väldigt svårt att få igenom önskemålen om en omplanering av Tour de Ski.

– Att touren skulle hamna på bara en plats tror jag är en utopi, det kommer inte hända, sade Byström. 

Jostein Vinjerui, förbundskapten för Storbritanniens landslag, skriver på Twitter att hotellen i Toblach kommer att stängas för turister och publik under tävlingarna, men öppna för skidåkarna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.