Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Totalsågar Sverige: ”Är skrämmande”

Emil Iversen.
Foto: BILDBYRÅN
Emil Iversen.
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES
Björn Sandström.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Emil Iversen kritiserar Sverige.

Iversen tror att de svenska herrarna tränar för dåligt men han får svar på tal från Björn Sandström.

– Han får komma och följa med ut och se hur mycket vi dedikerar till det här, säger Sandström.

Norge har valt att avstå Tour de ski på grund av coronapandemin men på hemmaplan har Emil Iversen, 29, riktat kritik mot sitt grannland.

Oskar Svensson slog till med en överraskande seger i den klassiska sprinten i Tour de ski men dessförinnan hann Iversen komma med svidande kritik.

– Det är skrämmande att se hur dåliga de svenska herrarna är. De blir sämre och sämre för varje år. Det är faktiskt tråkigt att det de kämpar om nu är världscuppoäng, säger Iversen till Dagbladet

Iversen saknar konkurrensen från svenskarna.

– Jag har många goda vänner i Sverige och vill ha med dem i matchen. Det är väldigt långt under nivån som Sverige höll för några år sen.

Vad tror du att det beror på?

– Det har jag ingen aning om. Jag antar att de tränar för dåligt.

Sverige slår tillbaka mot Iversen

Svenske Björn Sandström satte personbästa i världscupen när han kom på 19:e plats i 15-kilometersloppet under fredagen. Även i lördagens klassiska sprint tog han sig till en överraskande kvartsfinalplats och han ger inte mycket för Emil Iversens ord när SportExpressen berättar vad han sagt.

– Han får säga vad han vill. Han får komma och följa med ut och se hur mycket vi dedikerar till det här. Hur mycket vi lägger ner av våra liv, säger Björn Sandström.

Han fortsätter: 

– Så kanske han helt enkelt får se att vi gör det här mer än hundra procent. Vi dedikerar våra liv till det här.

Sveriges landslagschef Anders Byström tar lätt på kritiken från Iversen.

– Jag känner Emil och han gillar att uttala sig i media… Han får se sig själv lite i spegeln för han ställde ju till det för sig i sprinten i går (under Norgecupen i Lygna) och blev dessutom diskad i första tävlingen. Han får komma tillbaka och visa hur bra han är.

– Det är lite kul att han kastar kängor mot oss, då får vi kasta tillbaka.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.