Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Totalsågar sig själv: ”Det är en katastrof”

Maja Dahlqvist var mycket besviken efter jaktstarten och ställer in sin medverkan i Lillehammer nästa helg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

RUKA/STOCKHOLM. Maja Dahlqvist lyckades inte under helgens världscup i Ruka. 

Nu ger hon upp tävlingarna i Lillehammer. 

– Det är en katastrof, säger 25-åringen. 

Efter en fantastisk säsong i fjol med bland annat ett VM-guld var förhoppningarna stora på Maja Dahlqvist inför den nuvarande säsongen. Men efter två tävlingshelger har det inte gått hennes väg. 

Efter att inte ha lyckats med att ta sig vidare från kvalet i sprinten slutade hon till slut på en 47:e plats i minitouren som avslutades under söndagen – nästan fem minuter efter vinnaren Therese Johaug. 

– Det är en katastrof. Det är ett mysterium, jag vet inte var formen tagit vägen, säger Maja Dahlqvist precis efter söndagens jaktstart över 10 kilometer. 

– Den här helgen var ännu sämre än den första. Jag vet inte vad som har hänt. Det var inte många veckor sedan det kändes väldigt bra. Jag fattar inte. 

Står över Lillehammer

Nu bekräftar Dahlqvist att hon inte följer med laget till Lillehammer nästa helg. Då står det stafett och skiathlon på schemat. 

– Nej, i mina bästa världar var det en helg jag hade tänkt stå över. Nu har jag inte ens något val. 

Nu är det inte ditt beslut längre? 

– Nej, precis. Det blir ingen Lillehammer för mig. Jag ska hem och träna i stället och känna igen mig själv igen. Detta är den sämsta helgen i världscupen någonsin för mig.

Stina Nilsson: ”Kul att lägga på en rökare”

Stina Nilsson antyder att hon inte åker tävlingarna i Lillehammer nästa helg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.