Magdalena Pajala Foto: TOMAS PETTERSSONMagdalena Pajala Foto: TOMAS PETTERSSON
Magdalena Pajala Foto: TOMAS PETTERSSON
Familjelycka! Efter målgång väntade maken Mattias och dottern Elsa, fem månader, på mamma Magdalena Pajala i målområdet. Foto: TOMAS PETTERSSONFamiljelycka! Efter målgång väntade maken Mattias och dottern Elsa, fem månader, på mamma Magdalena Pajala i målområdet. Foto: TOMAS PETTERSSON
Familjelycka! Efter målgång väntade maken Mattias och dottern Elsa, fem månader, på mamma Magdalena Pajala i målområdet. Foto: TOMAS PETTERSSON
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tillbaka efter födseln – gjorde succé direkt

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Det är bara fem månader sedan hon blev mamma.

Så sent som i måndags bestämde sig ändå Magdalena Pajala för att ändå ställa upp på SM.

Resultatet? Succé.

– Oj, vad kul! det här trodde jag aldrig, säger 30-åringen.

Magdalena Pajala, Piteå, har en lång karriär bakom sig på landslagsnivå. Redan i OS i Vancouver 2010 slutade Pajala på tionde plats i sprint.

Men den här säsongen har hon varit borta från allt tävlande. I stället blev Pajala mamma till lilla Elsa för fem månader sedan.

 

LÄS MER: Kallas 26:e (!) SM-guld 

 

Därför var det ytterst överraskande att Pajalas namn plötsligt dök upp i startlistan till prologen till torsdagens sprint.

– Ja, jag bestämde mig också först i måndags, säger Magdalena Pajala.

Magdalena Pajala fick starta sist

Eftersom hon inte åkt en enda tävling i vinter fick Pajala start sist av alla i prologen. Men Magdalena Pajala lyckades ändå ta sig vidare till kvartsfinalerna - med 30:e och sista tid.

Efteråt var Magdalena Pajala strålande glad - och kramade om dottern Elsa i målområdet.

– Vilken överraskning, va? 

Det kan man säga.

– Ja, det här hade jag inte räknat med. Men jag fick en sån boost när jag stod där på startlinjen - när alla kom fram och kramades och önskade lycka till.

Det är egentligen galet att du tog dig vidare.

– Mmm. Förberedelserna har ju varit väldigt annorlunda än det jag varit van vid. Det här var ju faktiskt mitt första sprintpass på hela vintern, säger Pajala.

Så vad händer nu?

– Jag får väl försöka fortsätta att överraska? Man vet aldrig vad som kan hända.

Stina Nilsson snabbast

Snabbast i prologen var nu - som väntat - olympiska mästarinnan Stina Nilsson, tre sekunder före Hanna Falk. Trea var överraskningen Johanna Hagström.

Även Charlotte Kalla tog sig vidare utan problem på en sjunde plats.

På herrsidan var Viktor Thorn snabbast i sprintprologen - med Calle Halfvarsson som tvåa.

Däremot slogs Marcus Hellner ut.

Stina Nilsson och Calle Halfvarsson tog sedan SM-gulden i sprinten. 

 

LÄS MER: Så var världscupen i längdskidor – vinnare och svenska placeringar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag