Therese Johaug under ett förhör med den norska antidopingkommittén i januari. Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNTherese Johaug under ett förhör med den norska antidopingkommittén i januari. Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Therese Johaug under ett förhör med den norska antidopingkommittén i januari.  Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Beskedet att Johaug testats positivt kom i oktober 2016. Foto: MARIUS SIMENSEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅNBeskedet att Johaug testats positivt kom i oktober 2016. Foto: MARIUS SIMENSEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Beskedet att Johaug testats positivt kom i oktober 2016. Foto: MARIUS SIMENSEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅN

Therese Johaugs miljonköp i Oslo

Publicerad

Under sommaren såldes en uppmärksammad lyxvilla i norska Holmenkollen.

Nu avslöjas köparen – och det sanslösa priset för drömhuset.

– Vi vill helst inte kommentera det, säger Therese Johaugs manager Jörn Ernst till norska Dagens Näringsliv. 

Therese Johaug väntar fortfarande på sin slutgiltiga dom efter att ha ertappats med dopingklassade clostebol i kroppen.

Hon har ända sen i höstas förbjudits att träna med sina norska landslagskolleger och har i stället tränat på egen hand tillsammans med sin bror Karstein Johaug. 29-åringen, som fortfarande hoppas på deltagande i OS i Sydkorea i vinter, har under sommaren varit flitig på sociala medier där hon uppdaterat sina följare hur träningen går.

Men det är inte det enda hon har gjort i sommar.

Foto: Google

Köper lyxvilla för 19 miljoner

Nu skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv att Johaug har köpt en lyxvilla i Holmenkollen tillsammans med sin pojkvän Nils Jakob Hoff. Och den var inte billig.

Enligt tidningen ska huset, som är beläget cirka 20 minuters promenad från skidanläggningen i Holmenkollen, ha köpts av paret för 18,8 miljoner norska kronor (motsvarande 19,2 miljoner svenska kronor) och ligga i närheten av vännen och landslagskollegan Marit Björgens hus.

Foto: Google

Huset är 264 kvadratmeter stort, med en 400 kvadratmeter stor tomt invid husknuten och har en "majestätisk utsikt över staden och fjorden", skrev mäklarfirman Dyve & Partners i sin annons.

Det anmärkningsvärda huset har tidigare uppmärksammats i norska medier, men då var det okänt att Therese Johaug var en av spekulanterna. 

– Vi vill helst inte kommentera det, säger Johaugs manager Jörn Ernst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag