Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Therese Johaug krossade Björgen

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Therese Johaug är på väg tillbaka – och det med besked.

Skandalstjärnan har krossat självaste Marit Björgen på gemensamma intervallsträningar. 

– Jag var tvungen att le lite då jag såg hur långt före Therese var på enkla övningar, säger landslagsåkaren Ragnhild Haga till Aftenposten.  

Planen är att dopingavstängda Therese Johaug ska göra tävlingscomeback i november, i de anrika tävlingarna i norska Beitostölen. Under sin frånvaro har 29-åringen tränat stenhårt för att kunna utmana om pallplatser nästa skidsäsong. Förra veckan bekräftade managern Jörn Ernst att ansträngningarna har gett resultat. 

– Hon är i väldigt bra skick, både i kropp och huvud. Den träningsplanen som hon har följt har fungerat väldigt bra, så den fysiska formen har hon hållit fast vid. Där har vi full kontroll. Hon vet vad som krävs. Planen har lyckats väldigt bra, det ser i alla fall ut så på testerna, sa Ernst till norska nyhetsbyrån NTB. 

 

LÄS MER: "Vi borde ta emot Johaug med öppna armar" 

 

Johaug krossade Björgen

Nu har vi fått nästa kvitto på att Johaug blir att räkna med när hon väl återvänder. Norska tidningen Aftenposten rapporterar att Johaug tränade tillsammans med vännen och OS-drottningen Marit Björgen i vinter. De körde bland annat intervallövningar i Holmenkollen – och trots sin ringrostighet var Johaug helt överlägsen sin landslagskamrat. 

– Jag var tvungen att le lite då jag såg hur långt före Therese var på enkla övningar. Jag tror att Marit förstår att hon måste skärpa sig lite om hon ska kunna hänga med Therese nästa år, säger OS-guldmedaljören Ragnhild Haga till Aftenposten.  

 

LÄS MER: Landslaget missar jättebonus: "Allt är mitt fel" 

 

– Det var ju i Thereses favoritterräng, men jag tror att hon är i superform. Det blir spännande för oss andra att matcha oss mot henne. Jag gläder mig åt det. 

"Hon har blivit ännu bättre"

Johaug var stark medaljkandidat inför OS i Pyeongchang. Men stjärnan, som testade positivt för den anabola steroiden clostebol hösten 2016, fick sin ursprungliga dopingdom överklagad på det internationella skidförbundets initiativ. Hennes straff höjdes från 13 till 18 månaders avstängning – vilket innebar att hon missade OS. 

– Jag tycker att Therese har blivit bättre sedan sista året hon gick världscupen. Jag vet att hon kommer att bli väldigt stark. Vi kommer nog att få se mycket av henne på pallen, säger Björgen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.