Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tårarna efter guldet: ”Är så jävla lycklig”

Foto: TASS / SERGEI BOBYLEV/TASS/SIPA USA SIPA USA

På vägen mot VM-medaljen i Seefeld gick staven av.
Nu fick Jonna Sundling sin revanch när hon krossade motståndet i Oberstdorf.
– Jag blev så jävla lycklig för hennes skull. Det har varit så mycket stolpe ut, säger Marie Sundling, mamma till guldmedaljören. 

Jonna Sundling var förkrossande bra i den inledande sprinten vid VM i Oberstdorf. Från prolog till finallopp var hon den blågula stjärna som lös allra starkast och tillslut tog hon även hem gulmedaljen. Hemma hos mamma Marie Sundling var lyckan total. 

– Det är helt sjukt. Jag börjar landa men det var kanske inte det här jag trodde när jag vaknade imorse. Det är stort, säger Marie Sundling.

Mammans tårar: ”Så jävla lycklig”

Tillsammans med sin sambo och parets hund har hon följt SVT:s Vinterstudio sedan imorse. 

Vad gjorde du när du insåg att det blir guld? 

– Jag började gråta. Jag blev så jävla lycklig för hennes skull. Det har varit så mycket stolpe ut. Det är så välförtjänt. 

Jonna Sundling bröt staven vid VM i Seefeld och gick miste om medalj, och har förutom det haft en karriär där hon dragits med sjukdomar, berättar Marie Sundling. 

– Hon ger sig inte i första taget. Även om det kommer motgångar i vägen som när hon opererade sina halsmandlar och när hon hade en hel del sjukdomsperioder före det, och inte kunde träna sina timmar varje år så har hon ändå lyckats hålla ihop det. Det är sjukt otroligt. Det är beundransvärt. Det säger jag inte bara för att jag är hennes mamma.

”Aldrig avbrutit en tävling” 

Marie Sundling fortsätter: 

– Hon är världens kämpe. Hon har aldrig gett upp. Hon är inte den typen. Hon kämpar tills det inte går längre och det är jag otroligt stolt över. Jag tror aldrig att hon har avbrutit en tävling under sin karriär, oavsett hur dåligt det har gått så har hon alltid kämpat sig igenom det. 

Nu ser hon framemot sprintstafetten – och att prata med sin dotter: 

– Jag ska försöka ringa henne sen om hon inte hinner före. 

Tv: Jonna Sundling efter VM-guldet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.