Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tar dubbla segrar: ”Ett av mina bästa”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Två segrar på två dagar.

Moa Lundgren visade form även under söndagens distanslopp och vann efter sekundstrid.

– Det var så bra krigat av mig idag, säger hon.

Skid-propaganda i Härjedalsfjällen när den andra tävlingsdagen av Sverigecupen, Smart Energy Cup avgjordes. Moa Lundgren vann gårdagens sprint i överlägsen stil och hon har målet klart för sig. Hon ska tillbaka till världscupen. 

Chanserna torde har ökat ytterligare efter söndagens lopp. 

Men det var inte utan dramatik som Lundgren kunde ta hem segern. Säsongsdebutanten Sofia Henriksson från Piteå gick en hård kamp mot Lundgren. Vid 2,8 kilometer kopplade Lundgren ett litet grepp där hon tog ledningen med 1,5 sekunder. 

Lundgren kände emellertid av gårdagens lopp. 

– Det här var…. fyfan vad jag var sliten från igår, men det är absolut ett av mina bästa klassiska lopp någonsin, säger hon i SportExpressens sändning. 

Ville kliva av

Lundgren startade minuten bakom Henriksson och kunde därför få hennes tider. 

– Ja jävlar vad det har skrikits och det har varit en sekund hit och en dit, jag försökte verkligen att kliva på och hålla mitt tempo, jag visste att jag bara kan påverka det jag själv gör. 

Lundgren var nöjd med skidorna som hon menade gav henne ”bergbett” och en ”bra surf”. Kroppen lämnade däremot mer att önska, trots segern. 

– Jag var helt färdig efter första varvet då kände jag bara att jag ville kliva av, mina ben ville verkligen inget mer det var så bra krigat av mig idag, säger hon. 

I och med segern i dag har Lundgren vunnit två av två lopp av två möjliga i Sverigecupen, Smart Energy Cup. Det gör att hon leder totalen efter en tävlingshelg. Nästa tävlingshelg in den cupen är den 7-9 januari i Falun, tävlingarna är också skandinavisk cup. SportExpressen livesänder samtliga tävlingar i Smart Energy Cup.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.