Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tar bort filmerna med flickvännen

Emil Iversen
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

VAL DI FIEMME. Emil Iversen bjöd på sina bästa dejtingtips i reklamfilmer på Instagram.

Nu tas klippen bort efter flera hatiska kommentarer.

– Jag vill inte gå in på vad som har skrivits, säger Intersports marknadschef Selma Lie till Dagens näringsliv. 

Emil Iversen gick nyligen ut med att han är nyförälskad och funnit en flickvän. Efter Tour de skis andra etapp berättade han om förälskelsen för norska TV2.

– Kärlekslivet rullar på, sa han till kanalen då.

Under juldagarna publicerade sponsorn Intersport flera reklamfilmer där Iversen tillsammans med sin nya flickvän ger tittarna sina bästa dejtingtips. Bland annat tar den norska skidstjärnan sin träff med på en skidtur och bjuder på korv.

Tvingas ta bort filmerna efter näthat

Intersport publicerade klippen på sina sociala medier men har nu tvingats ta bort dem från sitt Instagram-konto efter näthat, skriver norska Dagens näringsliv. Flera av kommentarerna ska ha riktats mot Iversens flickvän.

– Grunden till att vi raderade filmerna var opassande kommentarer från nättroll som attackerade en oskyldig tredje part. I samråd med Emil Iversen valde vi att ta bort Instagram-posterna i stället för att radera enskilda kommentarer, säger Intersports marknadschef Selma Lie till tidningen.

https://youtu.be/Eu348Q1mqRc

Hon vill dock inte gå in på vad som skrivits bland kommentarerna.

– Det var aldrig vår intention att detta skulle gå ut över någon. Iversens flickvän vill inte ha något fokus på henne, säger Selma Lie till Dagens näringsliv.

Företaget har dock valt att ha kvar klippen på sin hemsida och Facebook-sida.

Emil Iversen valde att avbryta Tour de ski efter den fjärde etappen i Oberstdorf som han vann före ryssen Sergej Ustjugov. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.