Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: HEIDI KOIVUNEN / STELLA PICTURESFoto: HEIDI KOIVUNEN / STELLA PICTURES
 Foto: HEIDI KOIVUNEN / STELLA PICTURES

Talangen petas – trots finalplatsen

Publicerad

DRESDEN. Sverige har spikat sina lag till sprintstafetten i Dresden.

Största skrällen?

Anna Dyvik petas, trots att hon var femma i finalen i den individuella sprinten.

– Det var ett svårt val, säger tränaren Johan Granath.

Sverige skördade stora framgångar i lördagens sprint i Dresden. Hela fyra åkare var i final på damsidan.

Hanna Falk vann, Maja Dahlqvist var tvåa, Anna Dyvik femma och Stina Nilsson sexa.

För Dyvik var det ett stort kliv framåt, efter att ha haft stora problem under hela säsongen.

”ÄNTLIGEN en kropp som vill lite!!! Mitt bästa resultat någonsin och hur kul var det inte att få åka sin första världscupfinal”, skrev hon på Instagram efteråt.

Men i morgondagens sprintstafett ställs Anna Dyvik alltså åt sidan. Det gör även Jonna Sundling, som åkte ut redan i kvartsfinalen i den individuella sprinten.

Skrällar på herrsidan

I stället kör Hanna Falk ihop med Stina Nilsson, och Maja Dahlqvist ihop med Ida Ingemarsdotter.

– Vi tittar inte bara på dagen utan även på historiken bakåt. Vi tycker att Ida har gjort det bra hela säsongen och det är lite tillfälligheter som gör att hon inte köra final i dag, säger tränaren Johan Granath.

– Anna har varit borta i en dryg månad, egentligen. Hon körde två tävlingar i Piteå och sen här. Men... det är klart att det var svårt! Vi plockar bort en som åkte final.

Åkte Maja Dahlqvist till sig en plats i dag?

– Ja, visst gjorde hon det. Hon kändes pigg under hela dagen och imponerade verkligen.

På herrsidan kör Emil Jönsson och Teodor Peterson ihop i ena laget, Johan Häggström och Karl-Johan Westberg – som båda två försvann i prologen – i det andra.

Där ställs Karl-Johan Dyvik och Emil Johansson åt sidan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag