Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilens jakt fångades på video

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

När en främling strök omkring på tomten mitt i natten rusade Mathias Fredriksson ut i bara kalsonger.

SVT-profilen upptäckte sedan att hans träningsskor var borta.

– Jag får nog plocka in skorna nästa gång, även om de luktar illa, säger Fredriksson.

Det var under natten till onsdag som SVT:s längdskidsexpert vaknade av att övervakningskamerorna meddelade att någon var på tomten.

– Jag trodde först det var en katt, för ofta är det så. Det var frun som sa att det var någon utanför. Då gick jag ut och undrade vad han gjorde för mitt i natten inne på våran gård ska han ju inte vara, säger Mathias Fredriksson.

På Instagram har han delat med sig av bilderna från övervakningskamerorna när en nyvaken Fredriksson rusar ut.

– Det var en ohederlig som hoppade över staketet in på gården och gick runt huset och kände på dörrar och försökte se vad som fanns löst. Han tog mina träningsskor som jag hade ställt utanför dörren. Det såg jag först efteråt.

”Luktade väl inte smultronblomma”

Var det självklart att gå ut?

– Ja det kändes faktiskt så. Då visste jag inte att han hade varit där ett tag och letat runt huset, det såg jag först efteråt på övervakningskamerorna. Men allt han fick med sig var ett par skor som stod utanför dörren och det fanns kanske en anledning till att jag hade ställt de utanför och inte innanför dörren om man säger så, de luktade väl inte smultronblomma.

– Jag får nog plocka in skorna nästa gång, även om de luktar illa, avslutar Mathias Fredriksson och skrattar.

https://www.instagram.com/p/CI3zmKLDVs0/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.