På onsdagen inleddes den så kallade rättegången i fallet om Therese Johaug. Det var i höstas förra året som Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol.
Långt innan dess, i juni 2015, så hade Antidoping Norge infört en antidopingutbildning kallad "Ren utövare". En utbildning som skulle säkra att utövarna själva skulle se till att de aktiva var kunniga om antidopingarbetet.
Efter Johaug positiva dopingprov så ansåg det norska längdskidåkningsförbundet att samtliga utövare skulle genomgå utbildningen omedelbart.
LÄS MER: Så hög var Johaugs halt i blodet
SVT-profilens kritik mot Johaug
Trots det har Johaug själv inte genomgått utbildningen.
För detta får både hon och det norska förbundet kritik från SVT:s skidexpert Andes Blomquist.
– Hon har ett ansvar för att hon ska gå utbildningen, men kan också tycka att förbundet borde legat på lite mer när man inte ser att hon gått utbildningen, säger han till SVT.
Norge är självkritiskt
Och han får delvis medhåll av det norska förbundet själva.
– En ny version av "Ren utövare" lanserades i juni 2015. Vi i längdskidåkningsledningen erkänner att vi inte har varit snabba nog att se till att samtliga utövare har genomgått den senaste versionen av utbildningen, säger Espen Bjervig, administrativ ledare i förbundet i ett pressutskick.
– Det var bland annat därför att det blev brådskande för alla längdskidåkare att gå utbildningen efter den 19 oktober 2016.